KALIFORNIJA Kaitlyn Dobrow nema udove, ali ima izuzetan talent make-up umjetnice

Kaitlyn je sada uspješna beauty influencerica i zagovarateljica prava osoba s invaliditetom. Na YouTube kanalu ima 235.000 pretplatnika, a na Instagramu 132.000 pratitelja

 

25-godišnja Kaitlyn Dobrow iz Južne Kalifornije bila je fit, aktivna 18-godišnjakinja kada je preboljela bakterijski meningitis. Zbog toga je izgubila više od polovice kože, a amputirani su joj svi udovi.

U noći prije nego što je primljena u bolnicu, Kaitlyn je imala jaku glavobolju i provela noć s intenzivnom groznicom, natečenim trbuhom i povraćala je.

- Mama me pitala želim li ići u bolnicu, ali nisam se osjećala dovoljno dobro. Otišla sam u kupaonicu i to je bio posljednji put da sam stala na noge. U tih prvih dvanaest sati cijelo mi je tijelo postalo ljubičasto. Meningitis je napredovao vrlo brzo, Ušao mi je u krvotok i prekinuo svu cirkulaciju na koži i udovima. Bolest me neprestano jela i završilo je amputacijom svih udova - prisjeća se.

Osim udova, meningitis joj je uništio i 57 posto kože te je bila podvrgnuta velikom broju operacija, javlja portal 24sata.

Nakon rehabilitacije, Kaitlyn je svoju energiju preusmjerila u šminkanje kao jednu od rijetkih aktivnosti koje može raditi uz pomoć protetike.

- Sama sam naučila sve o šminkanju. Mislim da mi to pomaže promijeniti način na koji razmišljam o sebi i kako se osjećam. Htjela sam pokrenuti svoj YouTube kanal. Gledala sam puno edukativnih videa dok sam se oporavljala pa sam postala opsjednuta šminkanjem - kaže.

- Mislila sam: 'Ovo je jako zabavno i ovo bih mogla raditi.' Ljepota je nešto više od izgleda, to osjećate - kaže.

Sada je uspješna beauty influencerica i zagovarateljica prava osoba s invaliditetom. Na YouTube kanalu ima 235.000 pretplatnika, a na Instagramu 132.000 pratitelja.

- Trebalo mi je puno vremena da prihvatim svoj život onakvim kakav jest, ali uspjela sam - kaže.

- Šminkanje me čini sretnom i osjećam se korisno. Volim kada pomognem ljudima koji su možda u sličnoj situaciji kao ja. Kažu da im dajem vjetar u leđa - dodala je.

- Proći kroz ovakve strahote i izaći još jača je nešto čemu se treba diviti - kaže Kaitlynin otac.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti