DINAMO Donacija od milijun kuna za kupovinu dvaju sanitetskih vozila kao i za Klaićevu i Petrovu bolnicu

Na nama je da odgovornim djelovanjem pomognemo zajednici, ustanovama i pojedincima u velikoj borbi koju vodimo svi zajedno, stoji u priopćenju Dinama

 

Odlukom Uprave Građanskog nogometnog kluba Dinamo u ovim teškim trenucima i izvanrednoj situaciji u Hrvatskoj, klub je odlučio pomoći u borbi protiv epidemije koronavirusa i posljedica velikog potresa koji je zadesio Zagreb. Dinamovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Dinamo je simbol grada Zagreba i klub koji je uvijek bio spreman pomoći drugima u nevolji, a posebno u kriznim trenucima kada je iznad svega potrebno zajedništvo, razumijevanje, podrška i pomaganje.

Hrvatska se nalazi u nezapamćenim kriznim trenucima uzrokovanim epidemijom koronavirusa i razornim potresom koji je pogodio prije nekoliko dana naš Zagreb, ali u ovoj nesreći naša je zemlja i naši su ljudi još jednom pokazali da imaju ogromno srce, veliku hrabrost i da imamo na tisuće heroja... ujedinjeni, hrabri, složni i svi do jednoga - pravi heroji. Na nama je da odgovornim djelovanjem pomognemo zajednici, ustanovama i pojedincima u velikoj borbi koju vodimo svi zajedno – stoji u priopćenju.

- Odlukom Uprave GNK Dinamo klub će izdvojiti 500.000,00 kuna za kupovinu dva potpuno opremljena sanitetska vozila koja ćemo staviti na raspolaganje zdravstvenom sustavu na način i opseg sukladan njihovoj procjeni.

Klub će ujedno donirati 250.000,00 kuna za obnovu Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici koja je oštećena u potresu kao i 250.000,00 kuna za KBC Zagreb, klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici koja je također stradala u razornom potresu.

GNK Dinamo želi pružiti najiskreniju podršku svim građankama i građanima, djeci i odraslima, onima oboljelima od koronavirusa, svima ugroženima, njihovim obiteljima, svima nastradalim u potresu koji je zadesio Zagreb, svim službama, pojedincima i organizacijama koji su danonoćno pomagali u ovim nevoljama, koji od jutra do mraka pomažu drugima, spašavaju živote, brinu o ugroženima. Hrabri ste, snažni ste i činite nas ponosnima što imamo privilegiju živjeti zajedno s vama u maloj zemlji velikog srca kao što je Hrvatska.

GNK Dinamo pruža i punu podršku državnim tijelima Republike Hrvatske koja neumorno rade sve da osiguraju sigurnost i zdravlje stanovnika Hrvatske u ovoj velikoj zdravstvenoj i gospodarskoj krizi – poručili su iz Dinama.

Anita Blažinović