Mali princ: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji traži pomagača

Udruga je osnovala i Klub Mali princ kao oblik okupljanja osoba s intelektualnim teškoćama, a djeluju pod geslom: "Čovjek samo srcem dobro vidi. Bitno je očima nevidljivo"

 

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ, Đurđevac, traži pomagača/icu u radu s osobama s intelektualnim teškoćama (1) na određeno, puno radno vrijeme preko programa javni radovi.

Tražena razina obrazovanja: srednja škola 3 godine ili srednja škola 4 godine. Radno iskustvo nije važno. Opis poslova: pomoć u neposrednom radu s osobma s teškoćama. Mogućnost korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja - Program javnih radova.

Natječaj je otvoren do 30. svibnja 2018.; pismena zamolbe: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji "Mali princ", TRG SV. JURJA 12, 48350 ĐURĐEVAC; e-mailom: mali.princ.dju@gmail.com.

Udruga osoba s intelektualnim teškodama i njihovih obitelji Mali princ osnovana je dana 14. ožujka 1998. godine kao Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac. Udruga je osnovana na inicijativu roditelja djece s teškoćama u razvoju. Ubrzo nakon osnivanja Udruge osnovan je Klub Mali princ kao oblik okupljanja osoba s intelektualnim teškoćama. Geslo Kluba: "Čovjek samo srcem dobro vidi. Bitno je očima nevidljivo."

Sukladno novoj terminologiji, 2015. godine Udruga mijenja naziv u Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ ili, skraćeno, Udruga Mali princ. Izabran je naziv koji je od osnutka Udruge vezan uz Klub. Udruga organizira aktivnosti za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama iz grada Đurđevca i okolnih općina. Aktivnosti su organizirane od ponedjeljka do petka od 7,30 do 15,30 sati i od 16,00 do 18,00 sati.  Udruga djeluje u 150 četvornih metara uređenog prostora i 200 četvornih metara uređenog dvorišta u centru grada Đurđevca na Trgu sv. Jurja 12. U neposredni rad s korisnicima uključene su zaposlenice i honorarne suradnice (prof. predškolskog odgoja, prvostupnica radne terapije, magistre edukacijske rehabilitacije, prof. psihologinje). U radu pomažu zaposlenice putem javnog rada i volonteri. 

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti