Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom: Otvorena Dnevna bolnica s jednodnevnom oralnom kirurgijom

Roditeljima djece s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i skrbnicima bit će pružene sve potrebne informacije o terapijskom postupku i rizicima kao i obrasci i izjave koje je potrebno popuniti radi pružanja svih potrebnih informacija u cilju kvalitetnijeg zahvata

 

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom uputila je 31. siječnja 2017. obavijest savezima i udrugama osoba s invaliditetom o tome da je s radom počela Dnevna bolnica s jednodnevnom oralnom kirurgijom za ciljnu skupinu osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

U nastavku In Portal u cijelosti prenosi priopćenje pravobraniteljice za osobe s invaliditetom:

"Obavještavamo vas da je s radom počela Dnevna bolnica s jednodnevnom oralnom kirurgijom koja djeluje u sastavu Klinike za stomatologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Sve specijalističke grane stomatologije pružaju se u najsuvremenije opremljenim prostorima u kojima rade djelatnici Klinike za stomatologiju te djelatnici Stomatološkog fakulteta.

Ciljna skupina su osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju.

Prema riječima predstojnika klinike gospodina Željka Verzaka sanacije u općoj anesteziji podrazumijevaju kompletnu sanaciju usne šupljine u jednoj posjeti. To znači da će biti popravljeni svi karijesom promijenjeni zubi te izvađeni svi zubi koji su toliko destruirani da ih se ne može sanirati ispunom. Nadalje, mogu se napraviti jednostavnija endodontska liječenja (čišćenje korijenskih kanala), dok će zubi koji zahtijevaju kompliciraniji endodontski zahvat, zbog limitiranog vremena u sali, biti izvađeni. Također će se pacijentima očistiti kamenac radi prevencije upale zubnog mesa, te će na kraju zubi biti premazani zaštitnim floridnim lakovima radi dodatne zaštite zubi od karijesa.

Roditeljima djece s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i skrbnicima bit će pružene sve potrebne informacije o terapijskom postupku i rizicima kao i obrasci i izjave koje je potrebno popuniti radi pružanja svih potrebnih informacija u cilju kvalitetnijeg zahvata (primjerice: suglasnost za stomatološko liječenje, pristanak na primjenu anestezije od djece)."

Za narudžbe i detaljnije informacije možete se obratiti: prof. dr. sc. Janković, +385 98 1884 636.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti