Umro Richie Havens, ikona Woodstocka

Glazbom se počeo baviti u 20. godini, a Woodstock je bio prekretnica u njegovoj karijeri. Ondje je na istome mjestu nastupio s Jimijem Hendrixom i Janis Joplin, što mu je omogućilo brz uspon u glazbenim vodama

Američki folk pjevač Richie Havens, koji je svojim nastupom otvorio festival Woodstock 1969. godine, umro je od posljedica srčanog udara u 72. godini u svojem domu u Jersey Cityju u New Jerseyu.
Kritičari kažu da je Havens bio glazbenik osebujnog stila sviranja gitare i pjevanja. 1969. otvorio je poznati festival svojom verzijom duhovne pjesme Freedom, koja je odmah postala himna hipi generacije, a on ikona tog doba.

Havens je tijekom karijere snimio oko 25 albuma, a 1993. godine nastupio je na inauguraciji tadašnjeg predsjednika SAD-a Billa Clintona.

"Osim po pjesmama, oni koji su Havensa poznavali pamtit će ga po njegovoj nježnoj i osjećajnoj prirodi, humoru i snažnoj osobnosti", objavio je predsjednik Agencije Roots koja ga je zastupala dugi niz godina.

Glazbom se počeo baviti u 20. godini, a Woodstock je bio prekretnica u njegovoj karijeri. Ondje je na istome mjestu nastupio s Jimijem Hendrixom i Janis Joplin, što mu je omogućilo brz uspon u glazbenim vodama.

Jedna od verzija legendarne pjesme "Freedom" nalazi se i na albumu za film Quentina Tarantina, Django Unchained u kojemu je Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu 2012. dobio Christoph Waltz.

Hina