Veliki povratak Danger Mousea: Darmar Holmes kao novi superjunak 21. stoljeća

 Danger Mouse je bio super junak i naše mladosti, a serijal je najviše ostao upamćen po genijalnom prijevodu imena glavnih junaka koja na hrvatskome jeziku bolje funkcioniraju nego u orginalu

 

Animirani super junak Danger Mouse, u hrvatskom prijevodu poznatiji kao Darmar Holmes, vraća se nakon dva desetljeća na male ekrane.

Nove epizode ovog kultnog animiranog serijala o pustolovinama tajnog agenta Darmar Holmesa i njegovog pomoćnika Penfolda, u nas poznatijeg kao Trtimir, krenut će 2015. godine na BBC dječjem kanalu.

Serijal je izvorno trajao od 1981 do 1992, a glas izvornom Dangeru Mouseu je posuđivao David Jason, poznatiji kao Del Boy iz Mućki.

Sheryl Taylor s BBC dječijeg kanala je izjavila kako će novi nastavci Dangera Mousea zasigurno osvojiti nove generacije mladih gledatelja.

"Presretni smo što sudjelujemo u projektu koji će udahnuti novi život ekscentričnom super junaku iz naše mladosti“, rekla je Sheryl Taylor.

Iz BBC-ja najavljuju da će novi Danger Mouse biti superjunak 21. stoljeća, ali da će pomaknuti humor iz izvornika biti okosnica i novih epizoda.

Danger Mouse je bio super junak i naše mladosti, a serijal je najviše ostao upamćen po genijalnom prijevodu imena glavnih junaka koja na hrvatskome jeziku bolje funkcioniraju nego u orginalu.

Stoga ovim putem apeliramo da domaće televizije obavezno otkupe nove epizode kako bi i nove generacije mogle uživati u pustolovinama Darmar Holmesa, Trtimira i njihovog velikog protivnika Ala Žabonea.

B. Šutalo