Gradsko dramsko kazalište Gavella vraća se u Frankopansku 10

Gradsko dramsko kazališta Gavella, nakon niza godina obnove, vraća u prostor Frankopanske 10, a prva na programu je premijera predstave Kozmički žongleri, najavio je ravnatelj Gradskog dramskog kazališta Gavella Dražen Ferenčina

Pozornica Male Gavelle.

 

- Nakon višegodišnjeg neigranja u Frankopanskoj, kazalište Gavella otvorit će svoja vrata publici premijerom na novoizgrađenoj maloj sceni teatra nazvanoj Mala Gavella - istaknuo je Ferenčina u utorak na konferenciji za medije.

Poručio je da time počinje novo poglavlje u povijesti kazališta, osnovanog 1953. godine. Kazalište je obnovljeno od posljedica potresa, ali je i dovršena izgradnja male scene, koja je počela prije šest godina.

Gavella svoje kazališne prostore otvara premijerom Kozmičkih žonglera, drame Kalmana Mesarića, u režiji Ivana Penovića.

Ferenčina je najavio i da se u ovoj sezoni, na tri aktivna prizorišta, održava i niz drugih premijera.

- Sezona kojoj se radujemo izuzetno je bogata, s čak 10 premijera i jednim festivalom. Naravno, sve ovo nema smisla bez suigre s publikom, pa se nadamo da će povratak kazališta u Frankopansku značiti povratak publike u velikom broju - istaknuo je Ferenčina.

Predstava Moderni oblici patnje, praizvedba drame Dine Vukelić, u režiji Darija Harjačeka, premijerno će se prikazati 3. studenog. Riječ je o koprodukciji Gavelle i Ludens teatra, rekao je Ferenčina i dodao da se prva premijera na velikoj sceni održava 15. studenog. Na programu je predstava Moji tužni monstrumi, praizvedba drame Mate Matišića u režiji Vite Taufera.

U studenom će se održati i zagrebačka premijera nagrađivane predstave Što na podu spavaš. Riječ je o dramatizaciji istoimenog romana Darka Cvijetića u režiji Kokana Mladenovića. Predstava je nastala u koproduckiji Gavelle, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Narodnog pozorišta Sarajevo i Internacionalnog teatarskog festivala MESS - Scena MESS.

Na rasporedu su do kraja sezone i 36. Gavelline večeri, a posljednja premijera u sezoni na je u travnju, kada igra predstava Euripidova Medeja redateljice Franke Perković.

 

Izvor: Hina

 

Povezane vijesti