FRIKOVI U MOČVARI Stoner klasici Unida po prvi put nastupaju pred zagrebačkom publikom

Ime benda dolazi od španjolske riječi za 'ujedinjeni', jer je to, prema Garcijinim riječima, najbolje opisivalo prijateljstvo među glazbenicima iz pustinje i općenito okolnosti iz kojih je bend nastao

Unida

 

Legendarni američki stoner bend Unida dolazi prvi put u Hrvatsku u zagrebačku Močvaru u petak, 20. listopada, objavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

Unida je osnovana 1998. godine u Kaliforniji, nakon raspada bendova Kyuss i Slo Burn pjevač John Garcia se pridružio Arturu Seayu i Miguelu Cancunu, koje je smatrao izuzetnim glazbenicima.

Ime benda dolazi od španjolske riječi za 'ujedinjeni', jer je to, prema Garcijinim riječima, najbolje opisivalo prijateljstvo među glazbenicima iz pustinje i općenito okolnosti iz kojih je bend nastao.

Godinu nakon osnivanja izdali su prvi split sa švedskim stoner bendom Dozer, a zatim i prvi album 'Coping With The Urban Coyote', na kojem se nalazi i njihov najveći hit 'If Only Two'.

Njihov drugi album 'The Great Divide', na kojem je radio i legendarni producent Rick Rubin, nikada nije službeno objavljen zbog administrativnih problema, ali ga je bend prodavao na svojim nastupima kao neslužbene kopije.

Bend se više puta rastajao i ponovno okupljao, a od prošle godine su ponovno aktivni. Na ovoj turneji će umjesto Garcie na vokalu biti Mark Sunshine (Riotgod, Patriarchs in Black), a pored svojih klasika svirat će i neke nove pjesme kao najavu za album koji bi uskoro trebao izaći.

Roadkill Soda je rock/stoner bend iz Bukurešta, osnovan 2011. godine. Članovi su Mircea Petrescu 'Hotshot Eagle' (vokal), Mihnea Ferezan 'Panda Elixir' (gitara), Victor 'Vava' Ferezan (bas) i Mihai Nicolau 'Baby Jesus' (bubanj).

Bend ima tri službena izdanja - 'A fucked up trip gone bad' (2011), 'Oven Sun' (2013) i 'Yo no hablo Ingles' (2014).

 

In Portal