CENTAR ZA KULTURU MAKSIMIR Otvorenje izložbe 'Igra' Hane Vrca u Galeriji Crta

Osim ilustracijom slikovnica, Hana se bavi i ilustracijom ozbiljnih tema, no unatoč tome uvijek zadržava zaigrani i prozračni izričaj s dozom humora. Ispreplićući ilustraciju i grafički dizajn uvijek se iznova trudi stvoriti vlastiti prepoznatljivi pečat

Hana Vrca, izložba

 

Galerija Crta, koja djeluje unutar Centra za kulturu i informacije Maksimir, poziva zainteresiranu javnost na otvorenje samostalne izložbe Hane Vrca pod nazivom 'Igra' u srijedu, 20. rujna u 19 sati.

Izložba predstavlja presjek dječje ilustracije koju je autorica imala prilike raditi u zadnjih nekoliko godina. Izloženi će biti radovi iz mnogobrojnih slikovnica te ilustracija za festivale i predstave.

- Ova izložba predstavlja presjek dječje ilustracije koju sam imala prilike raditi u zadnjih nekoliko godina. Izloženi će biti radovi iz sljedećih slikovnica: Tri priče iz priče nad pričama, Bijela Mačka (Pohvala Grigora Viteza) koju sam radila za nakladničku kuću Mala zvona, Mi nismo sami (Grigor Vitez 2020.) izdavačke kuće Kreativna mreža, Lord se vraća kući (Grigor Vitez 2020.) i Kako je leopard dobio pjege (Illustrofest 2022.) za Knjigu u centru, te ilustracija za festivale poput OBR-a i Plovi, plovi knjiga te festivala Feminizam je za sve i predstave dječjeg kazališta Žar ptica - piše Hana Vrca o svom radu i koncepciji izložbe.

Hana Vrca rođena je u Zagrebu 13. kolovoza 1990. godine, gdje je 2012. završila preddiplomski studij tržišnih komunikacija na Visokoj školi Agora. Od malena voli likovnu umjetnost I crtanje, a tu je strast s vremenom pretvorila u profesiju. Uz posao grafičke dizajnerice, od 2017. godine aktivno se bavi ilustracijom.

Osim ilustracijom slikovnica, Hana se bavi i ilustracijom ozbiljnih tema, no unatoč tome uvijek zadržava zaigrani i prozračni izričaj s dozom humora. Ispreplićući ilustraciju i grafički dizajn uvijek se iznova trudi stvoriti vlastiti prepoznatljivi pečat.

 

In Portal