STADION ŠALATA Švedski metal vikinzi Amon Amarth spremaju invaziju na Zagreb

Amon Amarth neprikosnoveni su kraljevi vikinškog heavy metala. Osnovani u švedskoj Tumbi 1992. godine, tijekom tri desetljeća stvarali su nasljeđe gromoglasnog, himničnog metala utemeljenog na mitovima iz vikinške povijesti, folklora i kulture

Amon Amarth

 

Švedski viking metalci Amon Amarth dolaze na zagrebački stadion Šalata u utorak, 4. srpnja, u sklopu svjetske turneje koja prati aktualni album 'The Great Heathen Army', objavio je organizator koncerta LAA agencija.

Sedam godina nakon posljednjeg koncerta u Zagrebu, Amon Amarth je u međuvremenu u popularnosti jako porastao nastupajući samo u velikim arenama i na stadionima, uz fascinantnu produkciju koju se naslanja na vikinške motive njihovih pjesama.

Zadnja zagrebačka svirka održana je u rasprodanoj Tvornici kulture, a ovaj put će bend po prvi put napasti omiljeni gradski open-air koncertni prostor - stadion Šalata.

Amon Amarth neprikosnoveni su kraljevi vikinškog heavy metala. Osnovani u švedskoj Tumbi 1992. godine, tijekom tri desetljeća stvarali su nasljeđe gromoglasnog, himničnog metala utemeljenog na mitovima iz vikinške povijesti, folklora i kulture.

Od njihovog underground debija 'Once Sent From The Golden Hall' Amon Amarth gradi jedinstveni zvuk koji kombinira najbolje od nekoliko epskih vrsta metala. Albumima kao što su hvaljeni 'Twilight Of The Thunder God' i konceptualni 'Jomsviking' pokazali su se kao dosljedni kreatori novih standarda za heavy metal.

Amon Amarth se trenutno smatraju jednim od najvitalnijih i najmoćnijih live izvođača u svijetu metala. Od vodećih festivala diljem Europe do koncerata na Slayerovoj posljednjoj turneji po SAD-u 2019., odali su počast avanturističkom etosu svojih vikinških predaka noseći svoju glazbu svugdje po svijetu.

Aktualan album 'The Great Heathen Army' snimljen je u suradnji sa studijskim mastermindom Andyjem Sneapom i predstavlja još jedan korak naprijed za bend koji prolazi kroz evolucijsku reviziju, i lirski i glazbeno, a hrvatska publika moći će ga doživjeti, uz najveće hitove iz karijere, i uživo na Šalati.

 

Hina

 

Povezane vijesti