Rock-mjuzikl "Antigona" premijerno u Teatru na Trešnjevci

Rock-mjuzikl "Antigona – Prockletstvo roda", nastao u produkciji glazbeno-scenskog ansambla Medley teatra kao suradnja plesačkih, pjevačkih, glumačkih i sviračkih profesionalaca i amatera

Poznata priča o sestri koja je, unatoč tiraninovoj zabrani, pokopala osramoćenog brata, postavljena je kao rock-mjuzikl s više od trideset izvođača na pozornici, s ciljem da tragediju o Antigoni približi srednjoškolcima kojima je ona uglavnom nedovoljno razumljiva.

U autorskom timu su Ivana Matas Zorica, koja je napravila adaptaciju književnoga teksta i tekstove za songove, Marijana Matešić Jerković je bila redateljica, dramaturginja predstave i vokalni pedagog, a autor glazbe je Trpimir Jerković.

Medley Teatar u svom radu nastoji, ponajprije mladima, približiti djela svjetske i nacionalne književne baštine, a u novoj predstavi to će pokušati objedinjujući razne glazbene stilove, klasiku, rock, zborsko pjevanje, stare grčke napjeve. Autori ističu da im je bila namjera napraviti "djelo za uši, oči i dušu".

Glavne uloge tumače mladi amateri uz već afirmirane rock glazbenike. Taher Sanuri je u ulozi Kreonta, a tu su i Toni Lović na gitari (Zabranjeno pušenje), klavijaturist Berislav Blažević Bero (Parni valjak), basist Romeo Krželj (Crvena jabuka, Massimo), violinist Robert Boldižar (Zabranjeno pušenje), Nenad Borić na bubnju (Crno perje) te gitarist Mario Vincek.

Hina

Foto: Anto Magzan/PIXSELL