ORIS KUĆA ARHITEKTURE Otvorenje izložbe i predavanje arhitektonskog ureda de Architekten Cie

U Oris Kući arhitekture bit će izloženo sedam projekata, koji svaki na svoj način prenosi dio slojevite priče o održivosti i cirkularnoj ekonomiji u gradnji

Oris, izložba

 

U utorak 3. svibnja u 19 sati u Oris Kući arhitekture (Ulica kralja Držislava 3 u Zagrebu), otvara se izložba arhitektonskog ureda de Architekten Cie. - Reflections on Circularity.

U sklopu otvorenja izložbe predavanje će održati Igor Sladoljev, voditelj istraživanja u uredu de Architekten Cie. te projekata urbanističkog planiranja u Nizozemskoj i inozemstvu.

Godine 2021., arhitektonski ured de Architekten Cie. objavio je knjigu Lessons in Circularity s ciljem sagledavanja izazova s kojima se ured susreo tijekom projektiranja i izgradnje prve cirkularne zgrade u Nizozemskoj - paviljona CIRCL. Knjiga pokazuje kako i zašto cirkularno projektiranje i građenje uključuju izradu novih poslovnih modela i arhitektonskog projektiranja koje je usmjereno prema ponovnom korištenju i (de)montaži.

Izložba 'Reflections on Circularity' nadogradnja je knjige 'Lessons in Circularity' te otvara mogućnost usporedbe iskustava izvedenih iz velikog izbora projekata, od paviljona do urbanističkog planiranja. U Oris Kući arhitekture bit će izloženo sedam projekata, koji svaki na svoj način prenosi dio slojevite priče o održivosti i cirkularnoj ekonomiji u gradnji.

Više informacija o arhitektonskom uredu de Architekten Cie. te predavaču Igoru Sladoljevu možete pronaći na www.oris.hr.

Izložbu možete pogledati do 14. svibnja 2022.

 

In Portal

 

Povezane vijesti