PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZAGREB Koncert Dua Symphonia iza kojeg se kriju vrsni glazbenici

Orgulje i klavir, na prvi pogled nemoguć, gotovo oprečan dvojac, otkriva u stvari iznenađujuću i vrlo ugodnu zvučnu kombinaciju

Duo Symphonia

 

Za kraj ljeta Pučko otvoreno učilište Zagreb najavljuje koncert Dua Symphonia, pod kojim se kriju vrsni glazbenici Roberto Scarpa Meylougan na orguljama i Giuseppe Iampieri na klaviru. Koncert će se održati 17. rujna u 19 sati u Maloj dvorani rečenog učilišta.

Orgulje i klavir, na prvi pogled nemoguć, gotovo oprečan dvojac, otkriva u stvari iznenađujuću i vrlo ugodnu zvučnu kombinaciju. Harmoničan suživot dva ‘suprotstavljena svijeta’ stvara repertoar, još uvijek malo poznat i izvođen, fascinantnim i vrlo ugodnim.

Za ovaj koncert, pripremljen je repertoar iz opusa Georga F. Handela, Johanna S. Bacha, Antonia Vivaldia, Eugène Gigouta i drugih.

Glazbenicima će se pridružiti i gošća Ena Hadžihasanović na klaviru, a uvod u koncert prepustili su 12-godišnjoj Majdi Tiršek, s kratkom klavirskom izvedbom.

Voditeljica ovog programa na POU Zagreb je Maja Kristić.

Koncert se, uz potporu Grada Zagreba, realizira u sklopu projekta ‘Koncerti izvan centra’ glazbeno-edukativnog programa čiji je cilj promoviranje mladih, perspektivnih učenika-glazbenika kroz suradnju i iskustvo zajedničkog nastupa s već etabliranim glazbenim profesionalcima, u nestandardnom izvedbenom prostoru. Cilj je i promoviranje klasične te drugačije, inovativne neklasične glazbe.


Mladen Kristić

 

Povezane vijesti