SCENA VIDRA Nove izvedbe Kazališta slijepih i slabovidnih 'Novi život'

Ona gleda i ne uočava, on je slijep, a vidi - prelamanje sjene i mraka u čisto neporecivo svjetlo. Ona njega podmlađuje, a on nju uči vidjeti, zarobiti sliku i dati joj smisao u suptilnom kutu svjesnosti

Predstava Nora

 

Nakon dugo vremena, Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život' na Sceni Vidra u Zagrebu, Draškovićeva 80, igra dvije predstave - 'Podmornica' i 'Nora'.

Tako je na repertoaru 'Podmornica' Marine Vujčić, u režiji Ivana Planinića, prema rasporedu Kazališta, u četvrtak, 20. svibnja 2021., s početkom u 20 sati.

- Ona gleda i ne uočava, on je slijep, a vidi - prelamanje sjene i mraka u čisto neporecivo svjetlo. Ona njega podmlađuje, a on nju uči vidjeti, zarobiti sliku i dati joj smisao u suptilnom kutu svjesnosti. Ona i on, starac i djevojka - pahuljice istoga snijega koji je pao u dva fizički nespojiva vremena. On i ona - i vi koji ste došli na predstavu, Lahotski i Ema - i Polak koji ih nadgleda. I vi, koji bi nakon gledanja trebali predstavu i vidjeti, odnosno zaroniti u svoju imaginaciju i probuditi se u podmornici - pojašnjeno je na culturenet.hr.

Predstava 'Nora' Henrika Ibsena, u režiji Maria Kovača, bit će izvedena u četvrtak i petak, 27. i 28. svibnja 2021., također s početkom u 20 sati.

- Kad bi žene preuzele vlast, svijet bi pao nauznak i pretvorio se u Ljubav! Nora otvara vrata, pokazuje put, ona ne pristaje biti lutka, jer je žena, majka, kraljica! Osvješćujući svoju ljudsku vrijednost, Norina duša postaje slobodna, prezire ulogu reproduktivnog stroja i biva svjetlo u principu dualizma - objavljeno je.

Informacije o prodaji ulaznica za obje predstave nalaze se na www.novizivot.hr.

 

Izvor: Culturenet.hr

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti