JAN BOLIĆ Održano online predstavljanje knjige ‘Život koji želiš živjeti’

Jan se nada da će knjigu moći predstaviti na pravim promocijama u Zagrebu i Rijeci na proljeće, a dotad ‘Život koji želiš živjeti’ možete nabaviti u svim boljim knjižarama diljem hrvatske te na njihovim web shopovima

Jan Bolić, promocija knjige

 

Mladi riječki pisac Jan Bolić, čija je treća knjiga, krimić o detektivu Johnu Monroeu, izazvala veliku pažnju u Hrvatskoj - posebno u populaciji osoba s invaliditetom - proteklog je petka predstavio svoju novu knjigu.

Umjesto najavljenog nastavka priče o detektivu Monroeu, Jan nas je u ovoj neobičnoj godini odlučio počastiti možda puno važnijim i prigodnijim djelom. Naime, knjiga ‘Život koji želiš živjeti’ autobiografski je prozno-poetski pogled na svijet koji živimo pun zahvalnosti koje nam u ovakva vremena nasušno nedostaje.

Kroz četiri poglavlja - Prihvati, Vjeruj, Rasti i Budi zahvalan - Jan Bolić na temelju iskustva, koje mu je donio njegov sve samo ne običan život, piše o spoznajama do kojih je došao promatrajući svijet na svoj, jedinstven način. Posljedica toga su jednako jedinstvene poruke i savjeti kojima se dive psiholozi, a može ih razumjeti i osjetiti svatko od nas. No knjigu možda najbolje opisuju dvije rečenice iz recenzije psihologa Ivice Bagarića.

‘Nepatvoren i iskren od samog početka, Jan s čitateljem uspostavlja gotovo prijateljski odnos koji potom razvija otkrivajući sve više o sebi, a u zamjenu tražeći samo otvorenost i povjerenje. Njegova usmjerenost, kao i briga za svakog pojedinca, očita je od prvih do zadnjih riječi, a primjer svog životnog iskustva koristi samo u službi motivacije i ohrabrenja svakoga da u svom životu učini promjenu nabolje.’

Skromna online promocija knjige ‘Život koji želiš živjeti’ održana je u BuRa DesignStoreu, bez publike, a knjigu su, osim Jana i njegove majke Marisstelle Bolić, predstavile i urednica Sandra Pocrnić Mlakar, dopisno, te osnivačica bloga ‘Knjigožderonja’ Tihana Gašpert.

Jan se nada da će knjigu moći predstaviti na pravim promocijama u Zagrebu i Rijeci na proljeće, a dotad ‘Život koji želiš živjeti’ možete nabaviti u svim boljim knjižarama diljem hrvatske te na njihovim web shopovima.

Damir Fatušić

 

Autor: Damir Fatušić