ZABRANJENO VOĆE: Kazališna predstava povodom Međunarodng dana starijih osoba

Predstava je premijerno izvedena ove godine na Festivalu kazališnih amatera Međimurja, te je osvojila nagrade za najbolju sporednu mušku ulogu (Boris Velicki) i najbolju kostimografiju

 

Rezolucijom Ujedinjenih naroda, broj 45/106, Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. godine proglasila je 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba, želeći na taj način naglasiti da su starije osobe važni članovi svakog društva i ukazati na važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, njihovim intelektualnim i fizičkim mogućnostima.

Matica umirovljenika Međimurske županije povodom tog dana u Centru za kulturu Čakovec, 26. rujna 2018. u 18.00 sati, svojim članovima poklanja predstavu Carla Goldonija "ZABRANJENO VOĆE" u režiji Dejana Buvača, koju će izvesti Kazališna družina KUU "Seljačke sloge" iz Nedelišća. Predstava je premijerno izvedena ove godine na Festivalu kazališnih amatera Međimurja, te je osvojila nagrade za najbolju sporednu mušku ulogu (Boris Velicki) i najbolju kostimografiju, ostvarila nominacije u kategoriji za najbolju predstavu, najbolju režiju i najbolju žensku glavnu ulogu. Prije predstave nastupit će i zborovi, te solisti članovi podružnica Matice umirovljenika Međimurske županije.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti