Mihovil Španja: Paraolimpijce ne treba gledati kroz njihov invaliditet nego po sposobnostima

Radionicu za predstavnike medija zajednički su organizirali Allianz osiguranje i Hrvatski paraolimpijski odbor, a novinarima su o iskustvima u sportskom i svakodnevnom životu govorili osvajači brojnih međunarodnih i paraolimpijskih medalja: atletičar Branimir Budetić, plivač Mihovil Španja te stolnotenisačica Anđela Mužinić

Paraolimpijcima treba dati šansu da postignu sportsku izvrsnost, a da bismo u tome uspjeli svi skupa se moramo potruditi da ih ne gledamo isključivo kroz njihov invaliditet nego da njihove sposobnosti budu na prvom mjestu, kazao je danas na drugoj radionici za predstavnike medija naš plivački paraolimpijac Mihovil Španja.
Radionicu su zajednički organizirali Allianz osiguranje i Hrvatski paraolimpijski odbor, a novinarima su o iskustvima u sportskom i svakodnevnom životu govorili osvajači brojnih međunarodnih i paraolimpijskih medalja: atletičar Branimir Budetić, plivač Mihovil Španja te stolnotenisačica Anđela Mužinić.

"Današnja medijska radionica samo je jedna od aktivnosti koja ukazuje da nam je Allianz istinski partner kojemu je stalo do naših paraolimpijaca. Užitak i izazov je surađivati s nekim tko partnerstvo živi u toj mjeri te s radošću gledam prema budućnosti i zajedničkom putu na koji smo krenuli" rekao je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić te dodao da je na globalnoj razini Allianz povezan s paraolimpijskim pokretom od 2006. godine kada je postao prvi „međunarodni partner“ Međunarodnog paraolimpijskog odbora.

"Prije dvije godine je i Allianz u Hrvatskoj započeo suradnju s HPO-om dajući potporu našem projektu Paraolimpijski školski dan čiji je cilj bio promocija sporta osoba s invaliditetom, paraolimpijaca i paraolimpijskog pokreta te povećanja svijesti kod djece školske dobi o izazovima s kojima se susreću sportaši s invaliditetom. U sklopu tog projekta u protekle dvije godine 39 paraolimpijaca i 120 volontera su posjetili 103 osnovne škole, a jednodnevne edukativne programe je prošlo više od 50.000 djece", kazao je Kovačić.

Hina

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL