Dobra vijest: Dječak s Down sindromom postao školski heroj

Nakon povratka s natjecanja, dječaka je, pljeskajući i izvikujući njegovo ime, pozdravilo na stotine njegovih vršnjaka

 

Guillermo Garcia Nunez neočekivano je pobijedio na španjolskom Nacionalnom plivačkom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama, osvojivši zlatnu medalju u slobodnom stilu na 400 metara.

Dječak je također osvojio brončanu medalju u utrci na 200 metara stilom leptir.

Kako prenosi Mirror, natjecanje je održano u gradu Dos Hermanas, u južnoj španjolskoj pokrajini Sevilli u Andaluziji, a samo dan nakon pobjede dječak je u školi dočekan kao heroj.

Nastavnici su ga izljubili na vratima Santa Cecilia Caceres škole u gradu Caceres u središnjoj španjolskoj regiji Extremaduri, a nakon toga su ga pozdravile navijačice mašući pomponima. Prije ulaska u školu, čestitali su mu i kolege iz ekipe, a sa školskih prozora provirivali su učenici pljeskajući mladom junaku koji je izgledao šokirano i potpuno oduševljeno dobrodošlicom.

Emocionalni je trenutak zabilježen i podijeljen na internetu pa je vrlo brzo postao popularan, a priču su, nakon toga, požurile popratiti i TV i radio postaje.

Često čujemo da se za osobe s invaliditetom, posebno sportaše, kaže kako su oni pravi pobjednici, junaci. Pa, iako su riječi često isprazne, ovakve priče pokazuju da i nešto što se uglavnom koristi samo kao fraza, itekako može biti istinito.

 

Tekst: Damir Fatušić