Predsjednica u Chicagu: Vrijedna donacija hrvatskih iseljenika za Udrugu osoba s invaliditetom Bubamara

Na donatorskoj večeri u Hrvatskome kulturnom centru oko 600 iseljenika predsjednici je uručilo ček vrijedan deset tisuća dolara za udrugu iz Vinkovaca

 

Prvi radni dan u 2016. predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović provela je s hrvatskom zajednicom u Chicagu.  
Poručila im je kako je u prvoj godini njezina predsjedničkog mandata mnogo toga napravljeno, no da ima još dosta posla. Kazala je kako će ustrajati na zajedništvu iseljene i domovinske Hrvatske. 
Na donatorskoj večeri u Hrvatskome kulturnom centru oko 600 iseljenika predsjednici je uručilo ček vrijedan deset tisuća dolara za Udrugu osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca. 
Na pitanje zašto je prvi radni dan 2016. došla u Chicago predsjednica je rekla kako je čekala da se konstituira Sabor da može otići iz države. 

"A kako smo posjet Minnesoti radi obilježavanja 20. godišnjice suradnje između Hrvatske i države Minnesota odgađali jer su bili izbori, zbog konstituiranja Sabora odlučila sam ovaj brzinski, skromni i osjećajima jako ispunjeni posjet Chicagu realizirati sada", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović. 

Istaknula je kako su ondje velika očekivanja od novog mandatara. Vidi se i nova razina optimizma koja se rađa među hrvatskim građanima te među hrvatskim narodom kako u domovini tako i ovdje u svijetu. Vjerujem da uz to zajedništvo u ispunjavanju zajedničkih ciljeva, za bolji život u boljoj Hrvatskoj, možemo doista učiniti puno, naglasila je predsjednica. 
Rekla je i kako je često dolazila u Chicago među ovu zajednicu. Došli smo ovamo kao među prijatelje, među obitelj. Ove ljude ovdje smatram svojom obitelji, kao uostalom cijelu našu hrvatsku zajednicu. I u svakom hrvatskom kutku koji pohodim drago mi je da ljudi tako reagiraju.

Izvor: hrt.hr

 

Povezane vijesti