Muzej suvremene umjetnosti: Dođi, vidi i pomozi izbjegloj djeci

U velikom prostoru Muzeja održavat će se likovni, kazališni, filmski i glazbeni  programi u kojima će sudjelovati i grupa Vatra

 

Hrvatska je bezbroj puta i na bezbroj načina pokazala svoje humano lice. Prisjećajući se ratnih stradanja prije gotovo četvrt stoljeća, Muzej suvremene umjetnosti poziva čitatelje In Portala da i ovaj put zajedničkim snagama sačuvamo dostojanstvo ljudi u potrazi za sigurnim domom i životom.

Kad se mnogo ruku složi svatko može pridonijeti da lica djece na dugom i neizvjesnom putovanju sačuvaju osmijeh i bezbrižnost. Bez obzira odakle su i kamo idu, sva imaju pravo na vedro djetinjstvo.

Muzej suvremene umjetnosti i Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, u subotu 14. studenoga od 15 do 20 sati, obilježava Međunarodni dan tolerancije humanitarnom akcijom "Dođi, vidi, pomozi – izbjegloj djeci".

U želji da barem malo pomognemo najranjivijoj skupini među izbjeglicama, djeci, Pedagoški odjel MSU-a osmislio je program cjelodnevnog druženja namijenjen svima – malenima, malo većima, starijima, grupama i obiteljima. U velikom prostoru Muzeja održavat će se likovni, glazbeni, kazališni i filmski programi, u mnogima će sudjelovati sama djeca, ali i poznati glazbenici poput grupe Vatra.

Prikupljat će se novčane donacije, dječja hrana, higijenske potrepštine, zimska obuća i odjeća. Događaj nesebičnim radom pomažu i brojni volonteri.

Daniela Bilopavlović

 

Povezane vijesti