Mojim ulicama u invalidskim kolicima: Ekonomski fakultet u Zagrebu

S kamerom na glavi te uz asistenciju kamermana i montažera Stjepana Hojsaka, a pod redateljskom palicom Mladena Kristića, naš novinar Marko Damjanović šalje jasnu i glasnu poruku: Prilagodite naše ulice osobama s invaliditetom!


Svi mi koji se svakodnevno krećemo u invalidskim kolicima ponekad i par kilometara moramo duljim putem kako bi mogli doći do javnih objekata gdje se izdaju potvrde za ostvarivanje raznih prava koja nama, osobama s invaliditetom, pripadaju po zakonu i Ustavu. Kojeg li apsurda, te iste institucije koje bi nam trebale jamčiti prava često su nam nepristupačne!

Na ove i brojne druge teškoće redakcija In Portala pokušat će ukazati u video-rubrici 'Mojim ulicama u invalidskim kolicima by Marko Damjanović'. Naš novinar kreće se u električnim kolicima, besramno skupim, kojima vješto manevrira, ali uzalud mu i moderna kolica i vještina upravljanja kad se upusti u avanturu 'prometovanja' našim ulicama.

Pravo na mobilnost i pristupačnost temeljno je ljudsko pravo! Osobe u invalidskim kolicima u urbanim sredinama Lijepe naše to pravo često ne uživaju!

U novoj epizodi Marko Damjanović ukazuje na problem nepristupačnosti za brojne studente s invaliditetom. U pohod na zagrebački Ekonomski fakultet krenuo je u pratnji 26-godišnjeg studenta ekonomije Domagoja Glažara. Pogledajte s kojim su se sve preprekama suočili.

In Portal

Mojim ulicama 3 dio