Anka Slonjšak: Radionica o održivom financiranju udruga osoba s invaliditetom

Cilj radionice bio je upoznati se s međunarodnim iskustvima u ostvarivanju uloge udruga kao zagovarača željenih promjena i osiguravanju financijskih sredstava

 

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak organizirala je radionicu o zagovaranju i održivom financiranju udruga osoba s invaliditetom

Radionica je organizirana kroz suradnju s Veleposlanstvom SAD-a, a okupila je 20-ak predstavnika udruga i saveza osoba s invaliditetom.

Cilj radionice bio je upoznati se s međunarodnim iskustvima u ostvarivanju uloge udruga kao zagovarača željenih promjena i osiguravanju financijskih sredstava.

Radionicu je vodila Pamela Beecroft, međunarodni stručnjak za razvoj i voditelj programa u Centru za međunarodna privatna poduzeća. Sudionicima je prenijela svoja znanja o načinima na koji udruge civilnog društva mogu ojačati svoj organizacijski kapacitet i unaprijediti svoju zagovarateljsku poziciju kroz unutarnje i vanjsko strateško planiranje, vođenje i osiguranje financijske održivosti.

O suradnji jedinice lokalne samouprave s udrugama osoba s invaliditetom govorio je Hrvoje Kovač, dogradonačelnik Lepoglave.

Izvor: posi

Foto: PIXSELL

 

Povezane vijesti