Udruga Zamisli: Prevencija govora mrženje na internetu i elektroničko nasilje nad djecom i mladima

Projekt "Ne toleriraj. REAGIRAJ!“ pokrenut je uz ostalo i s ciljem pružanja psihosocijalne podrške mladima rizičnog ponašanja

 

U sklopu projekta 'Ne toleriraj. REAGIRAJ!', Udruga Zamisli kroz Regionalni info - centar za mlade Zagreb organizirala je 5. veljače konferenciju u Zagrebu na temu pojavnosti i prevencije govora mržnje na internetu te elektroničkog nasilja nad djecom i mladima.

Na konferenciji koja se održala u prostoru Tribina grada Zagreba, na adresi Kaptol 27, okupilo se 44 mlade osobe te 28 osoba koje rade s mladima, predstavnici organizacija mladih i za mlade, organizacija aktivnih u području prevencije govora mržnje i predrasuda, promicanja tolerancije te prevencije elektroničkog nasilja nad djecom i mladima iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Bjelovarsko bilogorske, Karlovačke županije te Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

U prvom dijelu konferencije predavanja na temu pojavnosti i prevencije govora mržnje na internetu kao i elektroničkog nasilja nad djecom i mladima održali su Ivana Furlić (Ministarstva socijalne politike i mladih), Tanja Vlašić (Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjima), Janja Pavković (Ured pučkog pravobranitelja), Lana Ciboci (Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu), Dubravka Dolenc (Agencija za zaštitu osobnih podataka), Ivana Milas Klarić (Ured pravobraniteljice za djecu), Tea Brezinšćak (Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba) teSalopek Danko (Uprava kriminalističke policije, Ministarstvo unutarnjih poslova).

U drugom dijelu konferencije sudionici su imalii priliku sudjelovati u raspravama na temu pojavnosti i prevencije govora mržnje na internetu kao i elektroničkog nasilja nad djecom i mladima te će razmjeniti iskustava, prikupljanje i razmjenu ideja o načinima prevencije i reakcije na govor mržnje te elektroničko nasilje nad djecom i mladima.

Projekt "Ne toleriraj. REAGIRAJ!“ pokrenut je s ciljem informiranja i edukacije mladih i šire javnosti u svrhu prevencije govora mržnje na internetu, elektroničkog nasilja nad mladima, pružanja psihosocijalne podrške mladima rizičnog ponašanja te promocije kampanje "DISLAJKAM MRŽNJU“. Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Zagreb – podružnica Trnje te Alternativnom urbanom kulturnom udrugom Autsajder uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju je Danijela Bujević, stručna suradnica, danijela.bujevic@zamisli.hr, 091/1545400.

Svjetlana Marijon

 

Povezane vijesti