USKA: Natječaji za organizacije civilnog društva prilika su i za udruge osoba s invaliditetom

Obzirom da je Europska unija 2015. proglasila Europskom godinom razvoja, Marija Boltek voditeljica razvojnog ureda Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, istaknula je kako su ova dva natječaja samo uvod u niz od još šest natječaja Europskog socijalnog fonda koji će tijekom ove godine biti raspisani

Mirsad Bećirović na predstavljanju radionice za prijavitelje natječaja

Predstavnici Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović i Romija Radočaj Naglić bili su na predstavljanju radionice za moguće prijavitelje na natječaje "Demokratizacija i ljudska prava" i "Podrška inovativnim inicijativama za djecu i mlade u lokalnim zajednicama" u zagrebačkom hotelu Dubrovnik.

Radionica je imala za cilj upoznati predstavnike organizacija civilnoga društva s dokumentacijom za rečene natječaje koje je Nacionalna zaklada raspisala 21. siječnja u okviru programa darovnica odnosno programa za organizacije civilnoga društva u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2009. do 2014. godine financiranog od strane EGP-a i Kraljevine Norveške. Više informacija o samom natječaju može se pronaći na službenoj stranici Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Fondovima EGP i Kraljevine Norveške Hrvatskoj je na raspolaganju 1,3 milijuna eura. Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva provedbeno je tijelo ovih fondova te ima za cilj stvoriti organizacije s kojima će zajednički upravljati aktivnostima koje će stvarati društvene promjene, naglasila je Cvjetana Plavša Matić, upraviteljica Zaklade.

Obzirom da je Europska unija 2015. proglasila Europskom godinom razvoja, Marija Boltek voditeljica Razvojnog ureda Zaklade, istaknula je kako su ova dva natječaja samo uvod u niz od još šest natječaja Europskog socijalnog fonda koji će tijekom ove godine biti raspisani. Velike su to mogućnosti za udruge civilnog društva koje bi trebale biti prepoznate kao relevantni gospodarski čimbenik u lokalnoj zajednici.

In Portal