Za bolesnu djevojčicu: Humanitarni koncert zbora 'Mozartine' u Zagrebu

Za 'Mozartine' protekla je godina bila koncertno izuzetno aktivna - nakon uspješnih koncerata tijekom engleske turneje, dobile su emisiju o svom radu na trećem programu BBC radija


Za kraj uspješne koncertne sezone "Mozartine", u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici, održale su božićni koncert na kojem su nastupili svi zborovi tog pjevačkog studija, s ciljem prikupljanja financijske pomoći za jednogodišnju djevojčicu kojoj je potrebno hitno liječenje u Švicarskoj.

Taj pjevački studio okuplja više od dvije stotine djece i mladih, a na koncertu u Zagrebu, nastupit će, uz glasovirsku pratnju Maria Čopora, "Mini Papandopuline", dječji zborovi "Papandopuline", "Mozartine", "Schubertine" i "Bachovine", te djevojački zbor "Mozartine". Na program koncerta su hrvatske i strane božićne pjesme, te izbor iz sakralnog programa klasične glazbe.

Ulaz na koncert bio je slobodan, a pomoć u obliku dobrovoljnih priloga prikupljala se tijekom koncerta za teško oboljelu Ivanu Radelić, koja je jedna od djece iz udruge "Ljubav na djelu" iz Klaićeve bolnice koja čekaju svoj red na liječenje. "Mozartine" pozivaju i sve one koji mogu da uplate za Ivanu na račun u Zagrebačkoj banci, iban: HR4523600003116328648.

Pjevački studio Mozartine osnovan je 1999. u Zagrebu i sastoji se od pet ansambla. U okviru njega sada djeluju tri dječja zbora, djevojački zbor i ženski ansambl u kojemu su bivše članice djevojačkog zbora. Studio je ponajprije bio dječji zbor, no primanjem novih članica i odrastanjem postojećih, zborovi su počeli širiti svoju prvotnu zadaću i prerasli su u pravi pjevački studio koji danas nudi zborsku aktivnost za pjevačice od šest do trideset godina.

Za "Mozartine" protekla je godina bila koncertno izuzetno aktivna - nakon uspješnih koncerata tijekom engleske turneje, dobile su emisiju o svom radu na trećem programu BBC radija, a nedavno su pjevale i u Europskom parlamentu u Bruxellesu. U svibnju su s uspjehom nastupale u Švedskoj, a tijekom godine imale i desetak koncerata diljem Hrvatske.

Hina
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL