Udruga slijepih Istarske županije: Međunarodni turnir u pikadu za slijepe i slabovidne

Turnir u pikadu financiran je putem programa 'Zaštita i unapređenje kvaliteta života slijepih osoba u Istarskoj županiji'

 

U prostorijama Udruge slijepih Istarske županije, podružnica Pula, održan je Međunaordni ekipni i pojedinačni turnir u pikadu. Pikado turnir je održan između pikado ekipe Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Koper i pikado ekipe Udruge slijepih Istarske županije povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Ekipno je pobijedila pikado ekipa USIŽ je pobijedila Koprane. Pikado ekipa USIŽ nastupila je u sastavu Željko Čižmešija, Radenko Družetić, Andrea Milotti i Dara Paris. Pikado ekipu MDSS Koper činili su Safet Baltić, Aleksandar Ninković, Toni Kambić i Željko Starc.

Suradnja između Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Koper i Udruge slijepih Istarske županije započela je prije 44 godine sudjelovanjem i organiziranjem Sjeverno-jadranskog kupa u šahu, pozivanjem i sudjelovanjem na skupštinama, važnim manifestacijama, sportskim aktivnostima, te partnerstvu u projektu 'Learning mobilites for persons with disabilities' koji je financiran putem sredstava Agencije za mobilnost i programe EU.

Turnir u pikadu je financiran putem provođenja programa 'Zaštita i unapređenje kvaliteta života slijepih osoba u Istarskoj županiji' putem kojeg se provode redovne aktivnosti Udruge te je zaposlena jedna osoba.

Zlatko Kuftić

 

Povezane vijesti