Hipoterapija u Zagorju: Konji mogu biti najbolji prijatelji djece s teškoćama u razvoju

Udruga fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja poziva roditelje i djecu na hipotrapiju koja, uz ostalo, ima blagotvoran učinak za  osobe s mentalnim teškoćama, mišićnom distroijom, spinom bifidom i multiplom sklerozom

 

U Udruzi fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja u tijeku su prijave za hipoterapiju. Prijavnicu možete ispuniti na bit.ly/hipoterapija_prijava nakon čega će vas kontaktirati iz udruge.

Hipoterapija je poseban oblik fizioterapije na neurološkoj osnovi. Izvodi je fizioterapeut s dodatnim znanjem kao samostalnu terapiju i dodatan oblik fizioterapije koji nadograđuje osnovnu fizioterapiju.

U svrhu postizanja terapijskog cilja koriste se trodimenzionalni pokreti konja. Preporuča se osobama koje imaju sljedeće dijagnoze: cerebralnu paralizu, multiplu sklerozu, ozljedu glave, Cerebro Vaskularni Inzult, mišićnu distrofiju, spinu bifidu, spastični tortikolis, mentalna oboljenja, Downov sindrom, autizam, u rehabilitaciji slijepih i slabovidnih osoba te osoba oštećenog slušnog aparata.

Udruga je osnovana u cilju promicanja, razvitka i unapređenja fizioterapijske i radnoterapijske struke na području Krapinsko–zagorske županije.
Djelatnosti udruge su poticanje visokih standarda u fizioterapijskoj i radno terapijskoj struci na području Krapinsko–zagorske županije, poboljšanje radnih uvjeta na području Krapinsko–zagorske županije, poticanje stručnosti i etičnosti svojih članova,poticanje stručnog i znanstvenog usavršavanja članova UFRTZ organiziranjem stručnih i znanstvenih sastanaka, seminara, predavanja, tečajeva, simpozija, kongresa i studijskih boravaka u inozemstvu
suradnja sa srodnim zdravstvenim, stručnim, znanstvenim i nastavnim organizacijama radi što uspješnijeg rada na stručnom polju struke te poticanje znanstvenih istraživanja, suradnja s nadležnim institucijama pri izradi propisa koji se odnose na organizaciju obrazovanja i profesionalnog statusa fizioterapeuta i radnog terapeuta.

Promocija fizioterapije i radne terapije, te suradnja sa Hrvatskom udrugom fizioterapeuta, Hrvatskom udrugom radnih terapeuta i srodnim udrugama u Hrvatskoj i inozemstvu.
Udruga izdaje časopis i druge publikacija UFRTZ, te sudjeluje u društvenim akcijama koje se tiču zdravlja. Članom Udruge mogu postati svi fizioterapeuti i radni terapeuti s područja Krapinsko – zagorske županije.

Više o Udruzi fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja na stranici www.ufrtz.com.

Božica Ravlić
 

 

Povezane vijesti