Grad Zagreb: Manifestacija koja slavi kulturno bogatstvo nacionalnih manjina

U nedjelju, 14. rujna na Zrinjevcu je održana proslava Dana nacionalnih manjina Grada Zagreba. Manifestaciju su organizirali Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba i Grad Zagreb.

Vesna Kusin, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

Na svečanosti je sudjelovalo 18 nacionalnih manjina - albanska, bošnjačka, crnogorska, češka, mađarska, makedonska, romska, slovenska, srpska, bugarska, njemačka, poljska, rusinska, ruska, slovačka, talijanska, ukrajinska i židovska. Nacionalne manjine predstavile su svoje nošnje, folklor, glazbu, običaje i rukotvorine, a okupljeni građani imali su priliku kušati i raznovrsna tradicionalna jela.

Prisutne je u ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pozdravila njegova zamjenica Vesna Kusin, koja je u svome obraćanju istaknula važnost podržavanja i poticanja nacionalnih manjina da očuvaju svoje posebnosti i kulturni identitet. Naglasila je da Grad Zagreb uvijek nastoji pomagati nacionalnim manjinama u njihovom djelovanju.

Sudionicima i posjetiteljima obratio se i predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba Zoltan Balaž-Piri, koji je istaknuo važnost ove manifestacije kao prilike da manjine prezentiraju svoje kulturno bogatstvo. Manifestacija je privukla velik broj građana, koji su usprkos kiši uživali u bogatoj kulturnoj i gastronomskoj ponudi.

I. Šakić

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL


 

 

Povezane vijesti