Sanja Tarczay: Prva gluhoslijepa osoba koja je stekla titulu doktorice znanosti

Misija i vizija Sanje Tarczay oduvijek je usmjerena na priznavanje gluhosljepoće i stvaranje okruženja za kvalitetno življenje gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj

Obrana doktorske disertacije "Meeting Challenges – Deafblind Interpreting From a User’s Perspektive" (“Izazovi na sastancima – korisnička perspektiva prevođenja gluhoslijepim osobama”) mr. sc. Sanje Tarczay, predsjednice Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir održala se 12. rujna u prostorijama Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Zagreb.

Prva gluhoslijepa doktorica znanosti u Hrvatskoj obranila je svoju disertaciju na engleskom jeziku. Tema koju je odabrala za Sanju je, kao predsjednicu Europske federacije gluhoslijepih osoba, bila veliki izazov.

Misija i vizija Sanje Tarczay oduvijek je usmjerena na priznavanje gluhosljepoće i stvaranje okruženja za kvalitetno življenje gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj. Tijekom 20 godina osnaživanja gluhoslijepih osoba i sebe same u znanjima i vještinama, osiguravala je učinkovitost u profesionalnom i osobnom razvoju te time nemoguće uvijek pretvarala u moguće.

Sanje Tarczay podržava vjeru svih gluhoslijepih osoba i osoba s invaliditetom da snovi mogu postati stvarnost!

Veliki dan za nju i sve gluhoslijepe osobe popratila je riječima Martina Luthera Kinga: "Popeti se na planinu je strašno, ali kad se jednom popneš pogled je prekrasan."

"Tako i ja vjerujem da druge gluhoslijepe osobe mogu osvajati svoje planine. Treba ih samo potaknuti", naglasila je Sanja Tarzay.

B. Ravlić

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL