Malonogometni turnir 'Dejan Biljan' za malog Matu Bešlića, oboljelog od spinalne mišićne distrofije

"Turnir, prikupljanje i transferiranje sredstava sukladno je zakonskim propisima i bit će izuzetno transparentno, a na sva Vaša pitanja  spremni smo odmah odgovoriti", ističu organizatori

 

Prijatelji Dejana Biljana i ugostiteljski objekt 'Tale' organiziraju 30. kolovoza u Sisku 2. Humanitarno-memorijalni malonogometni turnir 'Dejan Biljan'. Ovaj sportski događaj organiziraju u sjećanje na tragično preminulog Dejana Biljana, s namjerom da preraste u tradicionalni turnir.
Kotizacija po ekipi iznosi 200 kuna. Prijave traju do 28. kolovoza, a izvlačenje je isti dan u 18 sati u caffe baru Tale. Prva tri mjesta dobivaju pehare te su osigurane nagrade za najboljeg golmana, igrača i strijelca.
Sva prikupljena sredstva tijekom ove humanitarne akcije namijenjena su isključivo za liječenje i pomoć petogodišnjem Mati Bešliću, oboljelom od spinalne mišićne atrofije tipa 1.

Spinalna mišićna atrofija je grupa nasljednih bolesti donjeg motornog neurona - spinalnih živaca. Karakterizira je progresivno propadanja tijela motornih živčanih stanica u prednjim rogovima leđne moždine koje prenose impuls do mišića, što uzrokuje slabljenje i hipotoniju mišića. Zahvaća sve mišiće tijela, uglavnom simetrično, ali su proksimalni mišići (ramena, kukova i leđa) najteže pogođeni i veća je slabost u nogama nego u rukama. Tetivni refleksi su odsutni ili oslabljeli. Atrofija mišića može uzrokovati slabost i deformacije kostiju i kralježnice koje dovode do daljnjeg gubitka funkcije. Zahvaćeni su i dišni mišići, što dovodi do povećane sklonosti respiratornim infekcijama i povećanog rizika od zatajenja respiratornih organa. Otežano je hranjenje i gutanje, a intelektualna aktivnost je normalna.

Račun namijenjen Mati Bešliću bit će otvoren cijeli rujan, pa u skladu s mogućnostima možete pomoći malenom borcu. Broj računa je HR042500-0091-5011-41045 kod Hypo banke.

"Turnir, prikupljanje i transferiranje sredstava sukladno je zakonskim propisima i bit će izuzetno transparentno, a na sva Vaša pitanja  spremni smo odmah odgovoriti", ističu organizatori.

Kontakti za prijavu na turnir i sve ostale informacije:
Zoran Sertić - 091 925 9915
Vasilije Glištra - 092 210 3445
Sandro Stefanovski - 091 975 0924

B. Ravlić

 

 

Povezane vijesti