SP Brazil: Suarez porazio Engleze


U prvom susretu drugog kola D skupine svjetskog nogometnog prvenstva Urugvaj je na Corinthians Areni u Sao Paulu pobijedio Englesku 2-1 i nakon početnog poraza od Italije vratio se u igru za plasman u osminu finala.

S dva pogotka fantastičnoga Luisa Suareza Urugvaj je u Sao Paolu pobijedio Englesku (2-1) i iskupio se za šokantan poraz od Kostarike u 1. kolu. Napadač Liverpoola je nakon operacije koljena po prvi puta zaigrao i pokazao se igračem odluke u "ratničkom" dvoboju u Sao Paoulu, u kojem su Englezi imali bolje šanse, ali ih je upropastila Rooneyeva nepreciznost.

Utakmicu je otvorio Rooney šutom iz slobodnog udarca koji je otišao centimetar od grede, a potom su na drugoj strani uzvratili Rodriguez i Cavani udarcima malo preko grede. U 32. minuti Rooney je s metra glavom pogodio gredu, a onda je u 39. minuti Engleze "pokopao" Suarez. Cavani je na rubu šesnaesterca sjajnom loptom doslovce pogodio Suareza u glavu, a ovaj je rutinski prevario Harta za vodstvo Urugvajaca. U 53. minuti Cavani je pucao pored vrata nakon proigravanja Suareza, a u 54. minuti Rooney je promašio šansu utakmice nakon što je bio sam na šest metara od vrata i mlako pucao u urugvajskog vratara. Ipak, Rooney se iskupio zgoditkom u 75. minuti kada je nakon prodora i preciznog dodavanja Johnsona samo podmetnuo nogu za izjednačenje. Englezi su tada krenuli po pobjedu, no zaboravili su na Suareza koji je pet minuta prije kraja prihvatio dubinsku loptu i snažnim udarcem pogodio za trijumf Urugvaja, koji ih ostavlja u igri za osminu finala.

U drugom dvoboju u petak se sastaju Italija i Kostarika koje su u prvom kolu upisale pobjede.U susretima posljednjeg kola 24. lipnja sastaju se Italija i Urugvaj, te Kostarika i Engleska.

Pred 62.000 gledatelja na stadionu Arena Corinthians sudio je Španjolac Carballo.

Strijelci: 1-0 Suarez (39), 1-1 Rooney (75), 2-1 Suarez (85)

URUGVAJ: Muslera - Caceres, Gimenez, Godin, Alvaro Pereira - Gonzalez (Fucile, 78),Arevalo Rios, Cristian Rodriguez - Lodeiro (Stuani, 67) - Suarez (Coates, 87), Cavani

ENGLESKA: Hart - Johnson, Cahill, Jagielka, Baines - Gerrard, Henderson (Lambert, 87) -Sterling (Barkley, 64), Rooney, Welbeck (Lallana, 71)- Sturridge

Hina