Uloga školske maskote promijenila život dječaku s autizmom

Andrese Duke u kostimu školske maskote i društvu profesora Raymonda Hadena

 

 Andrese Duke, 13-godišnji dječak, zbog autizma je školske dane u Michiganu (SAD) provodio povučeno i sramežljivo. Stvari su se u potpunosti promijenile kad je Andrese u tajnosti preuzeo ulogu popularne školske maskote.

Andrese se u tajnosti transformirao u školsku maskotu risa Victora koji na sportskim priredbama i školskim zabavama animira i pozdravlja okupljene.

Samo jedan učenik je upoznat s tajanstvenom osobom koja se krije u odijelu maskote, a Andreseovo zadovoljstvo novom ulogom ima pozitivne posljedice na njegov život i izvan uloge risa Victora.

"Nova uloga je Andreseu pomogla u socijalnoj adaptaciji i znatno povećala osjećaj samopouzdanja“, izjavio je Andreseov profesor Raymond Haden.

Donedavno jedini Andreseov prijatelj Stephen Nelson izjavio je da je uloga maskote Andreasu pomogla da stekne nove prijatelje i da bude prihvaćen i popularan u školi.

Posebno je s razvojem događaja sretna Andreseova majka koja je izjavila da je kod svog sina primijetila pozitivne pomake i da mu je nova uloga pomogla da dobije osjećaj za odgovornost.

B. Š.

 

Povezane vijesti