Izbornik Kovač: Znam da su dečki umorni ali se nadam pobjedi nad Malijem

"Utakmica protiv Malija je bitna, posebno zato jer moramo vidjeti koje su nam opcije na lijevom beku. Znam da su dečki umorni, ali nadam se da je taj umor nestao i da će sutra biti svježi," kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač uoči sutrašnjeg ogleda protiv Malija u Osijeku.

Hrvatska će na Svjetskom prvenstvu igrati protiv Kameruna, pa se Kovač sutra nada pravom pristupu svoje momčadi.

"Mali je sličan Kamerunu, možda nije jednako snažan. No, ozbiljna su reprezentacija, čak i bez nekih od najboljih igrača. Volio bih vidjeti igru kao u uzvratu protiv Islanda i u drugom poluvremenu protiv Švicarske, te da budemo još agresivniji nakon izgubljene lopte. To je teško nakon priprema, no nadam se da će biti onako kako želimo," dodao je hrvatski strateg.

Kovač još uvijek nije prelomio odluku oko ozljede Milana Badelja koji ima problema s mišićem.

"Odluku ćemo donijeti danas ili sutra. Njegov mišić izgleda sve bolje i bolje, ali moramo još malo promisliti hoće li moći s nama na Svjetsko prvenstvo. Sama činjenica da igra u Bundesligi, u velikom klubu, pokazuje koliko je dobar. No, njegova je ozljeda malo teža jer je teško predvidjeti kada će se moći vratiti na teren. Brozović je također bio na pretragama u Zaboku - nije ništa ozbiljno. Dobio je jak udarac, ali zadovoljan je sa stanjem. Pranjić je bolje, ali smatram da sutra neće nastupiti. Stigao je i Modrić, vidim da je željan i jedva je dočekao pridružiti se suigračima", ispričao je Kovač.

Hrvatski izbornik je nekoliko riječi posvetio i Osijeku.

"Uvijek nam je doček u Osijeku bio odličan. Voljeli bismo igrati svugdje po Hrvatskoj, no FIFA i UEFA imaju svoje kriterije po pitanju stadiona, koje nije jednostavno ispuniti," zaključio je.

Hina
Fhoto: Davor Javorović/PIXSELL