Hrvatski šahisti solidni na Svjetskom prvenstvu za slijepe i slabovidne

Hrvatski majstorski kandidat iz Osijeka, Hinko Cajzler zauzeo je četvrtu poziciju, imao je 7 bodova kao i drugoplasirani, ali mu u prilog nisu išli ostali parametri bodovanja. Veliki je to uspjeh hrvatskih slijepih šahista i pokazatelj dobrog rada

U Grčkoj se održalo 13. IBCA Svjetsko pojedinačno prvenstvo u šahu za slijepe i slabovidne. Domaćin je bio grad Katerina, a na prvenstvu je nastupilo 92 šahista iz 29 zemalja. Za hrvatsku reprezentaciju igrala su Branko Began, Hinko Cajzler i Milan Pripić, pod vođstvom trenera Blažimira Kovačevića. Prvenstvo je bilo iznimno kvalitetno organizirano, a konkurencija jako, tome u prilog ide činjenica da je bilo 19 šahista s titulama, sedam inter majstora (IM), dva fide majstora (FM) i devet majstorskih kandidata (MK).

Hrvatski majstorski kandidat iz Osijeka, Hinko Cajzler zauzeo je četvrtu poziciju, imao je 7 bodova kao i drugoplasirani, ali mu u prilog nisu išli ostali parametri bodovanja. Veliki je to uspjeh hrvatskih slijepih šahista i pokazatelj dobrog rada.

Preostala dva Hrvatska šahista pružili su dobru igru, tako je Milan Pripić iz Senja osvojio je 66. mjesto, a Branko Began iz Zadra bio je 77. u ukupnom poretku. Novi Svjetski prvak fide majstor Stachanczyk Jacek dolazi iz Poljske, on je ostvario 7,5 iz 9 partija, drugi je bio Nijemac, fide majstor Mueller Oliver imao je 7 osvojenih bodova kao i treći Kasimov Rustam, koji je branio boje Rusije.

M. D.


 


 

 

Povezane vijesti