Što se događa sa šahovskom ekipom 'Stjepan Bosak' – URIHO?

U dvorani za šah Doma sportova odigrano je 6. kolo III. i 5. kolo V. Hrvatske šahovske lige Centar A. Mečeve su igrale ekipe ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO i ŠK 'Novi Zagreb' u III. ligi, dok su u V. ligi za šahovskim pločama snage odmjerile ekipe ŠK 'Stjepan Bosak II' – URIHO  i ŠK 'Sveta Nedelja II' iz Bestovja.

Prva ekipa ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO izgubila je rezultatom 1-5, dok je u V. ligi druga ekipa upisala prvu pobjedu rezultatom 3,5-2,5. Znalo se i prije početka susreta u III. ligi da će biti jako teško šahistima iz 'Stjepana Bosaka' protiv šahista iz Novog Zagreba. Naime, na prvoj ploči je nedostajao fide majstor Denis Rosandić, ali i da je on igrao Novi Zagreb bi bio veliki favorit zbog kvalitete na svih šest ploča.

Jedina dva remija su izborili majstorski kandidat Krsto Kovačević i Zvonko-Karlo Glažar, a susrete su izgubili majstorski kandidati Domagoj Glažar, Alan Ognjačević, kapetan Zoran Matana i Goran Vrhovec. Slijedi stanka do jeseni, a u tom razdoblju članovi ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO nastupat će diljem Hrvatske na šahovskim turnirima i održavati redovite treninge.
Nakon dvije godine igranja u V. ligi druge ekipe ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO, došla je tako željna prva pobjeda. U pobjedi su sudjelovali Ivan Jurilj, Luka Keller, Mihovil Lisić, Robert Matečić, Saša Mikolaci i Marko Damjanović. Makar je motiv nastupanja u V. ligi socijalizacija i stjecanje šahovskih znanja osoba s invaliditetom, lijepo je i osjetiti draž pobjede. Dodajmo da je ekipa ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO nastupala na Kupu Zagreba, u konkurenciji od 6 ekipa zauzela je šesto mjesto. Nažalost tijekom nastupa u kupu, ekipu su opteretili zdravstveni problemi, zato je uspjeh bio i nastupati s prisutnim problemima.
Ako ima ljubitelja šaha među osobama s invaliditetom, kontaktirajte ih na stranici www.skstjepanbosak.com, Twitteru ili na Facebook profilu (Šahovski klub 'Stjepan Bosak' – URIHO).

M. Damjanović

 

Povezane vijesti