Emocionalna ucjena: Besplatna radionica za mlade i one koji se tako osjećaju

Želja je organizatora omogućiti jednaku priliku svim mladima na dostupnost informacija, edukacija i psiho-socijalnih radionica, kao i drugih aktivnosti u svrhu jačanja osobnog integriteta mladih generacija te kako se nenasilno izboriti za svoje potrebe i svoju budućnost, uz to poštujući slobodu i integritet svake druge osobe

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce organizira ciklus radionica pod nazivom 'Emocionalna ucjena' u sklopu projekta 'Nasilje nije ljubav' koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Radionice će se održati u četiri susreta od 19.00 do 22.30 sati na adresi Kozari Bok 2, Radnički put 1, dvorana u sklopu crkve Župe Predragocjene Krvi Isusove u Kozari Boku u terminima 8. svibnja, 15. svibnja, 22. svibnja te 27. svibnja.

Obavezne prijave na broj 092 1710 140 ili na info@ti-si-sunce.hr.

Na radionice su pozvani svi mladi i oni koji se osjećaju mladima, studenti, srednjoškolci, nezaposleni, zaposleni, osobe svih vjerskih uvjerenja i različitih pogleda na svijet.

Želja je organizatora omogućiti jednaku priliku svim mladima na dostupnost informacija, edukacija i psiho-socijalnih radionica, kao i drugih aktivnosti u svrhu jačanja osobnog integriteta mladih generacija te kako se nenasilno izboriti za svoje potrebe i svoju budućnost, uz to poštujući slobodu i integritet svake druge osobe. Ovakvo ponašanje povezano je i s kvalitetnim ponašanjem u partnerskoj vezi. Postavljanje osobnih granica kako nas drugi ne bi mogli povrijediti i poštivanje tuđeg mišljenja, prava i dostojanstva svake osobe, su sastavni dijelovi edukacija i aktivnosti na projektu kao i same radionice o emocionalnoj ucjeni.

Predavači su Vesna Gračner, prof. psihologije i pater Mirko Mataušić, dr.sci.

Na radionicama će se razjasniti što je emocionalna ucjena, a što nije? Kako je prepoznati i je li emocionalna ucjena samo jedan oblik zlostavljanja i manipuliranja bilo u vezi, bilo u poslovnom ili bilo kojem drugom odnosu? Zašto se zlostavljač uvijek ponaša kao žrtva? Koje vrste emocionalnih ucjena postoji? Trokut nasilnik–žrtva–spasitelj.

U sklopu radionice obradit će se teme: osnovne oznake komunikacije, tipovi ucjene, 'magla' emocionalne ucjene, sredstva ucjene, psiha ucjenjivača i žrtve, posljedice emocionalne ucjene, kako se obraniti, suočavanje s maglom osjećaja, psihološka otpornost.

In-Portal