Dinamovi čelnici 'odrješit će vreću' za najveća pojačanja u povijesti kluba

"Bili smo nekonkurentni u Europi, a sada hoćemo napraviti iskorak, jer Europa za nas znači materijalnu egzistenciju. Zato smo se odlučili bitno pojačati i podići našu kvalitetu“, rekao je predsjednik Dinama Mirko Barišić

Nakon uvjerljive pobjede proteklog vikenda nad Rijekom, čelnici Dinama najavili su veliku kupovinu nakon osvajanja novog naslova prvaka. Ovogodišnje neigranje u Ligi prvaka ne žele ponoviti naredne jeseni, ali isto tako žele isprati gorak okus prethodna dva nastupa kad su bili u podređenoj situaciji. Zato u planu imaju kupiti sedam do osam novih igrača, u pojačanja je Dinamo spreman uložiti i 15 milijuna eura.

Otkako postoje, Modri dosad nisu uložili toliku svotu u pojačanja, očito je namjera skinuti prokletstvo ne prezimljavanja u europskim natjecanjima.

"Bili smo nekonkurentni u Europi, više to ne želimo biti, hoćemo napraviti iskorak, jer Europa za nas znači materijalnu egzistenciju. Zato smo se odlučili bitno pojačati i podići našu kvalitetu“, rekao je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

"Na ljeto krećemo u veliki shopping! Želimo jaki Dinamo, opet igrati Ligu prvaka. Da skinemo tu temu s dnevnog reda, za nekoliko dana sredit ćemo sve s Fernandesom, on ostaje u Dinamu, isto kao i Soudani koji ima ugovor i kojeg nikamo nećemo pustiti. To su nam bitni igrači za stvaranje jake momčadi iduće sezone. Već smo riješili jedno pojačanje, na ljeto nam dolazi jedan stoper, Argentinac. Ne mogu vam kazati njegovo ime, jer je on želio da to tako bude, želi sezonu u svom klubu završiti u miru.", rekla su braća Mamić za Sportske novosti. Špekulira se kako im je namjera kupiti Pabla Fontanellu koji igra u norveškom Stabaeku, u kojeg je došao iz Černomoreca. Uz njega se još spominju Roberto Canell i Pablo Perez. 

M. Damjanović

Foto: Igor Kralj/PIXSELL