Ministar financija Slavko Linić najavio novi udar na standard hrvatskih građana

"Imamo potpuno normalne odnose. S premijerom Milanovićem komuniciram poslovno i rekao bih službeno. Privatno ne komuniciramo", odgovorio je ministar Linić na spekulacije da je praktično prestao komunicirati s predsjednikom Vlade RH

Ministar financija Slavko Linić nalazi se u Washingtonu gdje sudjeluje u radu Svjetske banke. Iz Washingtona je poručio kako su Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond zadovoljni reformama koje čini Vlada, te je najavio da će Hrvatskoj odobriti ranije dogovoren zajam za njihovo daljnje provođenje.

Ministar Linić najavio je nove mjere štednje koje će Vlada morati povući zbog zahtjeva Europske komisije. Najveći teret ponovno će podnijeti građani.

"Istina je da se kalkulira s prihodima za veće trošarine i naknade u mobilnim mrežama i ja bih rekao da je to manji udar na gospodarstvo i veći na standard građana, to su mjere koje će i dalje smanjivati potrošnju u Hrvatskoj“, rekao je ministar Linić.

Iako se posljednjih dana u medijima spominje da s premijerom Zoranom Milanovićem ne razgovara te kako je kao ministar financija izgubio volju u planiranim reformama, Slavko Linić to je odlučnoopovrgao.

"Imamo potpuno normalne odnose. Premijer mi daje punu potporu u projektima. I rebalans je dogovoren s ostalim ministrima, dodatni program isto tako. S premijerom Milanovićem komuniciram poslovno i rekao bih službeno. Privatno ne komuniciramo. Imam puno godina, ali imam i ogromno znanje i iskustvo, a ono što je najbitnije, imam i dobar tim u Ministarstvu financija. Sada sa Svjetskom bankom pregovaramo o modernizaciji Porezne uprave", dodao je ministar Linić.

M. Damjanović

Foto: PIXSELL