Dinamo uvjerljivom pobjedom nad Rijekom pokazao veliku nadmoć nad ostalim klubovima

Nekolicina gledatelja na maksimirskim tribinama zabavljala se za to vrijeme uglavnom pozivima za demokratizaciju Dinama i uvredama upućenim Izvršnom predsjedniku Zdravku Mamiću

Po lijepom subotnjem danu, u derbiju 30. kola Hrvatske nogometne lige Dinamo je na maksimirskom stadionu uvjerljivo pobijedio Rijeku rezultatom 4:0.

Igrači trenera Zorana Mamića bili su nevjerojatno precizni, skoro svaki udarac hrvatskog prvaka prema vratima riječkog golmana rezultirao je golom. Modre je u vodstvo doveo Arijan Ademi u sedmoj minuti susreta udarcem s pet metara nakon lijepe akcije  poslije slobodnog udarca. Ubrzo novi pogodak za Dinamo, Pivarić iz slobodnog udarca s dvadesetak metara povisuje rezultat na 2:0 u 12. minuti. Nakon sedam minuta bilo je već 3:0 za domaćine, strijelac je bio Duje Čop, izdaleka je pucao Soudani. Vratar Rijeke Vargić nekako je odbio loptu ali na nju je natrčao Duje Čop i postigao zgoditak.

Činilo se da će Rijeka doživjeti potpuni debakl jer je u nepunih dvadeset minuta prvog poluvremena primila tri gola. Nije prošlo ni pet minuta od Čopovog gola a Rijeci je nakon nabačaja iz slobodnog udarca s desne strane gol glavom postigao Josip Šimunić, Modri su tako u 23. minuti vodili protiv ekipe s Kantride 4:0. Poslije četvrtog postignutog gola domaćin se malo primirio i Rijeka je došla do zraka s nekoliko ubačaja u Dinamov kazneni prostor, ali bez ozbiljnije prijetnje. Nekolicina gledatelja na maksimirskim tribinama zabavljala se za to vrijeme uglavnom pozivima za demokratizaciju Dinama i uvredama upućenim Izvršnom predsjedniku Zdravku Mamiću.

Dinamovi igrači u prvom poluvremenu pokazali veliku efikasnost, iz pet udaraca u okvir gola postigli su četiri zgoditka. Nakon odigranog derbija, Dinamo bježi drugoplasiranoj Rijeci 11 bodova, a Rijeka ima 5 bodova prednosti ispred trećeplasiranog Hajduka.

M. Damjanović

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL