Priručnik: Terapijsko hranjenje djece s teškoćama u razvoju

Dnevni centar Mali dom – Zagreb gradska je ustanova koja skrbi o više od 120 djece i mladih od rođenja do njihove 21. godine. Svi korisnici, uslijed različitih razvojnih poteškoća, imaju određeni stupanj poremećaja u hranjenju (disfagija). Upravo iz tog razloga, hranjenje je aktivnost u radu s djecom kojoj se pridaje velika pozornost u ovom centru, jer hranjenje kao aktivnost obuhvaća sva razvojna područja i ne svodi se samo na unošenje hrane

Dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži s višestrukim teškoćama 'Mali dom-Zagreb',  uz stručnu i financijsku podršku Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, izradio je jedinstven priručnik pod nazivom 'Terapijsko hranjenje'.
Dnevni centar Mali dom – Zagreb, gradska je ustanova koja skrbi o više od 120 djece i mladih od rođenja do njihove 21 godine. Svi  korisnici, uslijed različitih razvojnih poteškoća, imaju određeni stupanj poremećaja u hranjenju (disfagija). Upravo iz tog razloga, hranjenje je aktivnost u radu s djecom kojoj se pridaje velika pozornost u ovom centru, jer hranjenje kao  aktivnost obuhvaća sva razvojna  područja i ne svodi se samo na  unošenje hrane. Zbog važnosti takvog pristupa hranjenju, kao sveobuhvatnoj aktivnosti koja ima vrlo važnu ulogu i u obiteljskom životu, djelatnici Dnevnog centra za rehabilitaciju djece i mladeži 'Mali dom – Zagreb' Dubravko Jurišić i Diana Korunić izradili su priručnik za roditelje i stručnjake, pod nazivom 'Terapijsko hranjenje'. 
Priručnik je zamišljen kao pomoć roditeljima i stručnjacima kao nadopuna iskustva u ovom području te sažeto prikazuje informacije vezane uz uredan razvoj hranjenja, moguća odstupanja i probleme, uz savjete i preporuke. 
Namjera priručnika je na jednom mjestu prikazati normalan razvoj hranjenja, odstupanja od tog razvoja, što je terapijsko hranjenje i kako ga provoditi te korisne ideje za poticanje i unaprijeđenje oralno motoričke pokretljivosti i senzibilizacije tog područja kao izuzetno važnog u procesu hranjenja.
Predstavljanje priručnika 'Terapijsko hranjenje' će se održati u srijedu s početkom u 13 sati, u prostorijama Dnevnog centra 'Mali dom-Zagreb'.

Izvor: dalje.com