Udruga 'Srce' iz Zeline: Kako je dobro kada Jasna Škrabo poučava boćanju

Nakon kratkog uvoda i demonstracije igre, članovi udruge 'Srce' vrlo su se rado okušali u tom sportu, a kako i ne bi kada ga je sutkinja i trenerica Jasna Škrabo predstavila s toliko entuzijazma

Sport i bavljenje sportom ne utječe samo na zdravlje i tjelesni razvoj već i na intelektualni napredak, a natjecateljski duh svima je urođen pa su sport i rekreacija izvrstan način za jačanje samopoštovanja.
O svemu tome, i još koječemu, u udruzi 'Srce' iz Zeline govorila je njihova gošća Jasna Škrabo, koja je tom prigodom predstavila boćanje – sport idealan za osobe s invaliditetom.
Boćanje je steklo status paraolimpijskog sporta jo 1984. godine, te je za razliku od ostalih sportova predviđen za osobe s težim tjelesnim invaliditetom. Izvorno je bio namijenjen za osobe s cerebralnom paralizom, no sada uključuje i osobe s drugim oštećenjima, one sa slabijim motoričkim sposobnostima.

U vrlo kratkim crtama, Jasna Škrabo članovima je opisala pravila i objasnila da postoji nekoliko kategorija igre te da igrači mogu imati pomoćnika koji im može pomoći oko podešavanja stolice, dodavanjem boće i u sličnim radnjama, ali samo kada to igrač sam zatraži.
Nakon kratkog uvoda i demonstracije igre, njihovi su se članovi vrlo rado okušali u tom sportu, a kako i ne bi kada ga je sutkinja i voditeljica Jasna Škrabo predstavila s toliko entuzijazma, a bila je tu i Marija Kotarski koja se odnedavno bavi boćanjem i već je zabilježila zavidne rezultate. Cijelo vrijeme vladao je natjecateljski duh i niti u jednom trenutku nije se osjetila napetost ili ljutnja zbog izgubljene igre ili zavist zbog nečije pobjede.

M. Damjanović