Paraolimpijada u Sočiju: Dinu Sokolovića samo nekoliko vrata dijelilo od zlata u slalomu

"Nisam razočaran ovim ispadanjem jer je staza doista bila jako uništena", rekao je ponajbolji hrvatski skijaš s invaliditetom kojeg za dva dana čeka još jedna utrka u kojoj bi mogao utržiti medalju

Danas u 14 sati naš ponajbolji skijaš s invaliditetom Dino Sokolović nastupio je u slalomskoj utrci superkombinacije, i nakon prvog prolaznog vremena imao je prednost od 82 stotinke nad svojim protivnicima.  Nažalost, nekoliko vrata prije cilja izletio je sa staze. 

"Nisam razočaran ovim ispadanjem jer je staza doista bila jako uništena", rekao je Dino nakon utrke.

Upravo je slalom sljedeća Dinova disciplina u kojoj očekuje najviše na Zimskim paraolimpijskim igrama u Sočiju. Utrka je na rasporedu 13. ožujka u 14 sati po našem vremenu. Istog dana u 13 sati na rasporedu je premijerna utrka u slalomu za mladog Damira Mizdraka u konkurenciji slabovidnih skijaša. O njemu se još jako malo zna, ali to je samo zato što je tek zakoračio u vrhunski sport. Ne sumnjamo kako se kroz određeno vrijeme za njega itekako čuti, jer stručnjaci ga opisuju kao vrlo perspektivnog i talentiranog skijašu.
Hrvatskom paraolimpijcu, 22-godišnjem Damiru Mizdraku, ovo su prve Zimske paraolimpijske igre.

“Još ne osjećam tremu no sigurno će se pojaviti kako će se približavati moj nastup. Velika mi je čast što ću braniti hrvatske boje na ovako velikom natjecanju. Pružit ću sve od saebe i nadam se plasmanu među 30 najboljih”, rekao je Damir koji će na Zimskim paraolimpijskim igrama nastupiti u dvije discipline gdje se natječu slijepi i slabovidni skijaši, a to su slalom i veleslalom koji su na rasporedu 13. odnosno 15. ožujka.

Damir je opisao i kako izgleda jedan dan paraolimpijca u Sočiju: "Rano dizanje je ujutro u 6 sati , zatim doručak, nakon objeda žurimo na stazu da smo što prije i da smo prvi na snijegu, a onda trening koliko ide, dokle drže noge i glava“.

Prošla godina usporila je njegov razvoj zbog nekoliko ozljeda koje i nisu bile bezazlene.

Damira na stazi vodi Luka Debeljak, dok je trener reprezentacije Luka Dobrinić.

Marko Damjanović