Kakav peh: Dino Sokolović zbog sitnog previda diskvalificiran u superveleslalomu u Sočiju

"Naravno da me žalosti ova diskvalifikacija, no ovo nije moja disciplina. Nastup u super-G utrci mi je poslužio kao dobar trening za super-kombinaciju koja je na rasporedu u utorak. Staza je više bila spustaška i svakako sam sretan da sam je, bez obzira na ovaj peh, uspio svladati", rekao je naš najbolji skijaš s invaliditetom

Hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović u svom premijernom nastupu na XI. Zimskim paraolimpijskim igrama u Sočiju, diskvalificiran je u disciplini superveleslalom. Ostvario je 13. vrijeme utrke u konkurenciji od 31 sjedećeg skijaša, razlog diskvalifikacije bio je zbog krivog veza između sjedišta i skije, na kojem je plastični dio bio deblji za 1,8 milimetara od dopuštenog.

Suci su ga naknadno diskvalificirali.

"Naravno da me žalosti ova diskvalifikacija, no ovo nije moja disciplina. Nastup u super-G utrci mi je poslužio kao dobar trening za super-kombinaciju koja je na rasporedu u utorak. Staza je više bila spustaška i svakako sam sretan da sam je, bez obzira na ovaj peh, uspio svladati. Nije bilo lako, ali vjerujem da ću u utorak ostvariti dobar plasman, a to bi bilo da se nađem među prvih deset kombinatoraca", izjavio je Dino nakon nastupa.
Zlato je zasluženo osvojio Japanac Akira Kano, srebro je također pripalo Japancu Taikiu Moriiu a brončani je postao Kanađanin Calebu Brousseau.
U utorak 11. ožujka, na rasporedu je superkombinacija.

M. D.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL