Fašnička fešta zaposlenika ustanove URIHO

"Ne sumnjam u naš konačni uspjeh ako se budemo zajedno držali kao i do sada. Samo zajedničkim radom i promjenama možemo ugledati sunce ne obazirući se na sjene koje su katkad prisutne“, rekao je uz ostalo ravnatelj ustanove Josip Držaić

Djelatnici ustanove URIHO organizirali su peto, sada već tradicionalno maskenbalsko druženje. U proizvodnim pogonima koji su smješteni na zagrebačkoj Kajzerici okupilo se više od 250 zaposlenika.

Radnici Konfekcijskog odjela izveli su prigodni fašnički program te su na kraju ključeve ustanove URIHO, kako to nalažu dobri običaji, vratili ravnatelju Josipu Držaiću  da kao i u dosadašnjih 14 godina svog mandata, uspješno nastavi rukovoditi jednom od najvećih zaštitnih radionica u ovom dijelu Europe. Pri tome su mu prigodno  darovali  škrinjicu sa sitnim darovima uz poruku da je on redovito puni novčićima za njihove plaće. Poslije primopredaje ključeva, ravnatelj ustanove Držaić svima se toplo zahvalio te održao kraći govor koji baš i nije odisao optimizmom.

"Znate da sam vam uvijek govorio kako će doći teška vremena. Nažalost, stigla su, nisu još najteža, ali teška jesu. Naša ustanova URIHO mora se prilagoditi novim uvjetima rada po propisima Europske unije, čija smo od nedavno članica. Ispred nas su nova iskušenja u kojima je potrebno reorganizirati radna mjesta i odjele  sukladno zakonima i odredbama koje od nas traže gradske, državne i europske institucije. Ne sumnjam u konačni uspjeh ako se budemo zajedno držali kao i do sada. Samo zajedničkim radom i promjenama možemo ugledati sunce ne obazirući se na sjene koje su katkad prisutne“, naglasio je ravnatelj Držaić.

Danas su rijetki  radni kolektivi  u kojima se  toliko osjeća uzajamno povjerenje i sloga kao kod djelatnika ustanove URIHO. Za osobe koje tu rade ustanova predstavlja puno više od radnog mjesta. Doživljavaju je kao drugu obiteljkoju su kroz desetljeća izgradili vlastitim radom. Zajedničko opušteno druženje nastavljeno je  uz kuhane kobasice, krafne i sokove koje su dobili od donatora.

M. Damjanović