Višnja Fortuna: Izlazak na izbore za EU parlament za mene je veliki izazov

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja je rekao da Fortuna treba osvojiti barem 50.000 glasova ako HSU želi biti stranka od značaja koju će koalicijski partneri i dalje uvažavati. Hrelja je također rekao da, ako HSU na EU izborima ne postigne dobar rezultat, postoji objektivna bojazan da dođe do smanjenja mirovina jer bi netko u Vladi mogao zaključiti da HSU više i nije neka značajna stranka

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja na večerašnjoj tribini u Vukovaru pozvao je umirovljenike da svoj glas na izborima za EU parlament daju njihovoj kandidatkinji Višnji Fortuni koja, kako je rekao Hrelja, treba osvojiti barem 50.000 glasova kako bi koalicijski partneri tu stranku nastavili uvažavati.
HSU na EU izbore izazi u koaliciji s SDP-om, HNS-om, IDS-om i SDSS-om.

Na tribini vukovarsko-srijemskog HSU-a o položaju umirovljenika u Hrvatskoj i predstojećim izborima za EU parlament Hrelja je rekao da Fortuna treba osvojiti barem 50.000 glasova ako HSU želi biti stranka od značaja koju će koalicijski partneri i dalje uvažavati. Hrelja je također rekao da ako HSU na EU izborima ne postigne dobar rezultat postoji objektivna bojazan da dođe do smanjenja mirovina jer bi netko u Vladi mogao zaključiti da HSU više i nije neka značajna stranka, ocijenio je.

"Zato i jesmo bili protiv smanjenja povlaštenih mirovina jer danas se reže njima, a sutra će svima nama. Samo prisutnost naših predstavnika na razinama odlučivanja može spriječiti da dođe do rezanja mirovina, koje su ionako nedostatne", kazao je Hrelja. Najavio je kako će HSU na jesen inicirati izmjene izbornog zakonodavstva tako da se u Hrvatskoj "počne glasovati 'za', a ne 'protiv', kako se to radi danas".

Umirovljenicima je također poručio kako su nastojanja HSU-a da se umirovljeničkim domaćinstvima smanji RTV pretplata na "dobrom putu" jer "ministrica kulture Andrea Zlatar Violić je prepoznala taj problem",

Ako ga ona ne riješi, HSU će na jesen inicirati promjene Zakona o HRT-u koje bi išle u tom pravcu, rekao je Hrelja.

Vukovarsko-srijemskim umirovljenicima predstavila se i kandidatnjima za izbore za Europski parlament Višnja Fortuna, članica Predsjedništva stranke i predsjednica zagrebačkog HSU-a ocjenivši kako je za HSU, kao i za nju samu, izlazak na EU izbore veliki izazov.

Hina

Foto: Patrik Macek/PIXSELL