Arien Roben i Mario Mandžukić ponizili Schalke

Igrala se 24. minuta kada je Alaba prošao po boku i oštro centrirao u peterac Schalkea gdje je naš Mandžukić u trku silovito zabio gol glavom, što je bio njegov 14. pogodak u Bundesligi ove godine

Nogometaši Schalkea 04 ponovno su pretrpjeli veliki poraz.

Nakon što su ne tako davno izgubili 6:1 od Real Madrida u Ligi prvaka, ovog puta su na gostovanju kod FC Bayerna u Bundesligi gotovo pa bili predmetom poruge. Prvaci Lige prvaka i Njemačke lige FC Bayern neumoljivo su deklasirali svoje protivnike promišljenom taktikom i požrtvovnom igrom.

Pep Guardiola imao je sve igrače na raspolaganju osim ozlijeđenog Francka Riberyja. Bayern je već od 3. minute imao vodstvo 1:0 zahvaljujući Alabi koji je prvim udarcem prema golu odmah postigao zgoditak. Nakon desetak minuta na scenu stupa naš Mario Mandžukić, koji je najprije asistirao Nizozemcu Arjenu Robbenu za 2:0.

Igrala se 24. minuta kada je Alaba  prošao po boku i oštro centrirao u peterac Schalkea gdje je naš Mandžukić u trku silovito zabio gol glavom, što je bio njegov 14. pogodak u Bundesligi ove godine. Nakon nekoliko minuta ponovno gol za Bavarce, Robben postiže svoj drugi gol na utakmici i povećava vodstvo Bayerna na 4:0. Bilo je još par prigoda za domaćine ali rezultat se do kraja poluvremena više nije mijenjao. Zanimljivo je kako su u prvom poluvremenu gosti imali svega 11 posto vremena loptu u nogama. Za jedini zgoditak gostiju zaslužan je igrač Rafinha iz Bayerna koji je zabio autogol u 64. minuti. Guardiolini igraći i dalje su bili željni postizanja golova, u jednom od napada srušen je Mario Mandžukić i sudac je isključio Grka Papadopoulosa u 76. minuti i pokazao na najstrožu kaznu. Iz penala Robben postiže svoj hat-trick i postavlja konačni rezultat 5:1 za FC Bayern. Napomenimo kako je i drugoplasirana Borussia Dortmund u gostima pobijedila Braunschweig 3:0. Nakon 23. odigranih kola FC Bayern ima 65,  a Borussia Dortmund 25 bodova manje.

M. D. 

Foto: fcbayern.de