Humanitarna akcija: Opća opasnost, Ivan Stapić i tamburaši na koncertu za Anabelu

Anabeli je karcinom mozga dijagnosticiran u veljači prošle godine od kada započinje njena i borba njenih roditelja sa ovom opakom bolesti. Do sada je imala tri operacije u Hrvatskoj i osam ciklusa kemoterapije. S obzirom da se radi o tumoru koji se vraća liječnici su im savjetovali protonsko zračenje kakvo se samo provodi u Švicarskoj

U organizaciji Mladeži HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije u Vukovaru je sinoć održan humanitarni koncert Svi za Anabelu sa kojega je sav prihod namijenjen liječenju malene Anabele Milić (1,5 godina) iz Vukovara. U ime obitelji Milić okupljenima se zahvalila Anabelina tetka Ivana Jurić koja je rekla da se sredstva prikupljaju za potrebe liječenja malene Vukovarke u Švicarskoj gdje će biti podvrgnuta lokalnom protonskom zračenju. U pratnji roditelja i Anabela je bila u dvorani kako bi i na taj način izrazili svoju zahvalnost svima koji su na bilo koji način pomogli. Bio je postavljen i veliki video zid na kojem su se izmjenjivale fotografije brojnih poznatih osoba iz cijele Hrvatske koje su podržale ovu akciju.

Na koncertu su nastupili grupa Opća opasnost, pjevač Ivan Stapić te tamburaški sastavi Vranac, Sinovi ravnice, Đeram i Najbolji hrvatski tamburaši.

Anabeli je karcinom mozga dijagnosticiran u veljači prošle godine od kada započinje njena i borba njenih roditelja sa ovom opakom bolesti. Do sada je imala tri operacije u Hrvatskoj i osam ciklusa kemoterapije. S obzirom da se radi o tumoru koji se vraća liječnici su im savjetovali protonsko zračenje kakvo se samo provodi u Švicarskoj. S obzirom da HZZO pokriva troškove liječenja humanitarna akcija je organizirana da se prikupe sredstva za njihov put i boravak u Švicarskoj koji će trajati gotovo dva mjeseca. Anabela će imati 35 zračenja. Koliko su ona zahtjevna govori i to da će za svako od njih morati biti uspavana pri čemu prije tretmana četiri sata ne smije ništa jesti, a dva sata niša piti. Tretmani će se provoditi od ponedjeljka do petka dok će vikend biti korišten za oporavak.

VLM

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL