'Wunderkind' Alen Halilović spasio Dinamo od potopa na Kantridi

grala se 13. minuta kad je Anas Sharbini došao u kazneni prostor i lakoćom prošao kroz Dinamovu obranu te snažno pucao a lopta se odbila u gol od Josipa Šimunića. A onda u drugom poluvremenu na scenu stupa Dinamov 'wunderkind' Alen Halilović. Bilo mu je potrebno manje od dva minuta da postigne dva gola

Na stadionu Kantrida u Rijeci odigran je zaostali susret 21. kola prvenstva Hrvatske u nogometu između HNK Rijeke i GNK Dinama.

Derbi se prvotno trebao igrati početkom veljače, ali je bio odgođen zbog obilne kiše koja je naplavila teren. Matjaž Kek i oko 6.000 navijača mogu biti iznimno zadovoljni s prvih šezdeset minuta Rijekine igre, a treba uzeti u obzir i činjenicu da su početkom tjedna ostali bez svog najboljeg strijelca Leona Benka.

Dinamo je cijelo prvo poluvrijeme disao na škrge i prijetio mu je veliki posrtaj. Posebno je nadahnut bio njihov bivši igrač Andrej Kramarić, a igrači Rijeke na samom početku utakmice propustili su dvije izgledne prilike. Igrala se 13. minuta kad je Anas Sharbini došao u kazneni prostor i lakoćom prošao kroz Dinamovu obranu te snažno pucao a lopta se odbila u gol od Josipa Šimunića. Nakon vodstva od 1:0, igrači Matjaža Keka tu nisu stali već su i dalje pritiskali bezidejni Dinamo. Takva igra natjerala je 'Modrog' stratega Zorana Mamića na izmjenu, iz igre je izveo Cleytona a u igru je poslao Brozovića. Kraj prvog poluvremena odlično je došao Dinamu da dođu do zraka, , i zbilja su bolje ušli u nastavak utakmice. Pokazalo se da je uvođenje Brozovića bio pravi pogodak trenera Dinama, jer upravo je on unio u njihove redove svježinu i kreaciju koja im je nedostajala. Kad se činilo da polako hvataju konce igre, uslijedio je šok. Sudac je dosudio kazneni udarac za Rijeku nakon što je Ademi napravio prekršaj u vlastitom šesnaestercu. Siguran s bijele točke bio je Andrej Kramarić u 55. minuti. A onda na scenu stupa Dinamov wunderkind Alen Halilović. Bilo mu je potrebno manje od 120 sekundi da postigne dva gola. Prvi je zabio u 64. minuti kada je iskosa s 18 metara pogodio mrežu Vargića, nedugo zatim pogađa za 2-2. Umalo da su igrači Dinama došli do potpunog preokreta. Rijeka ima pravo biti razočarana jer je ispustila veliko vodstvo koje je bilo plod dobre i sigurne igre, dok Dinamo ima pravo biti zadovoljan što je zahvaljujući bljesku Halilovića ostao neporažen na Kantridi.

M. D. 

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL