Udruga slijepih iz Karlovca pokrenula humanitarnu akciju za obitelj Galetić kojoj je do temelja izgorjela kuća

USKA poziva sve građane, poslovne subjekte i institucije da se odazovu akciji prikupljanja pomoći i izgradnji kuće obitelji Galetić. Za informacije se mogu obratiti ocu obitelji Vjekoslavu na 0991970099 ili na kontakte Udruge 047 412616 i 0916000616 ili na mail udruga@uska.hr, a prioritet je građevinski materijal i financijska sredstva za obnovu kuće

Jučer je prostorije Udruge slijepih USKA-e i Taekwondo Kluba Karlovac posjetila obitelj Kovač, Ana i Franjo iz Zadra kako bi uručila Vjekoslavu Galetiću vrijednu donaciju - perilicu rublja.

Obitelj Kovač doputovala je jučer iz Zadra kako bi pomogli obitelji predsjednice naše Udruge Katarini Galetić donacijom perilice rublja budući da je obitelj u stravičnom požaru ostala bez svega, kuća im je izgorjela do temelja. Ana i Franjo pokrenuli su u Zadru humanitarnu akciju uz pomoć sestre Rozarije i crkvenog zbora Belaguža Gospe Maslinske iz Zadra. Za nesretni požar, koji je obitelj ostavio bez svega, doznali su putem medija te uz pomoć zbora prikupili 2.200 kuna, kupili perilicu rublja i zaputili se u Karlovac kako bi je dostavili obitelji.

"Svatko je dao koliko je mogao, netko i deset kuna", kažu Ana i Franjo, poznati humanitarci koji su u koordinaciji sa  prof. Miroslavom Brežanom od 1991. godine, tijekom cijelog Domovisnkog rata, vozili humanitarnu pomoć iz Njemačke u Hrvatsku, za što su dobili i Povelju Grada Karlovca.
Posjetili su i obitelj Galetić u Crnom Kamanju kako bi na licu mjesta svjedočili o potrebama obitelji i nastavili prikupljati pomoć.

USKA poziva sve građane, poslovne subjekte i institucije da se odazovu akciji prikupljanja pomoći i izgradnji kuće obitelji Galetić - za sve se mogu obratiti ocu obitelji Vjekoslavu na 0991970099 ili na kontakte Udruge 047 412616 i 0916000616 ili na mail udruga@uska.hr, a prioritet je građevinski materijal i financijska sredstva za obnovu kuće.

Romija Radočaj Naglić