I aktivistice iz Udruge distrofičara Krapina podržale kampanju protiv nasilja nad ženama

Članice krapinske udruge koja okuplja oboljele od neuromuskularnih bolesti tijekom cijele godine, kroz razne aktivnosti i kampanje, ukazuju na problem nasilja, posebno na nasilje koje doživljavaju žene s invaliditetom

Milijarda ustaje za pravdu (One Billion Rising) svjetska je kampanja koja se 14. veljače provela u više od 200 zemalja svijeta. Cilj je kampanje, da podsjetimo, plesom ustati protiv nasilja nad ženama i djevojkama, te ih potaknuti da ne prešućuju nasilje koje se vrši nad njima.

U našoj je zemlji nekoliko organizacija provelo kampanju u svojim gradovima, a među njima je bila i Udruga distrofičara Krapina. Ova udruga okuplja osobe oboljele od neuromuskularnih bolesti, a nekoliko ženskih članica su aktivistice koje tijekom cijele godine, kroz razne aktivnosti i kampanje, ukazuju na problem nasilja, posebno na nasilje koje doživljavaju žene s invaliditetom. Upravo one naime spadaju u najranjiviju skupinu osoba koje svakodnevno proživljavaju neki oblik nasilja. Kako članice udruge ne mogu iz opravdanih razloga plesati, ali u pomoć su im priskočili  učenici i učenice 8. razreda Osnovne škole 'Gornje Jesenje' i volonterke udruge, koji su umjesto njih otplesali koreografiju na melodiju pjesme "Break the chains".

M. D.